loading...
Начало | Анализи | Убийството, което изправи Турция на нокти

Убийството, което изправи Турция на нокти

Анализи 0 Прочетено: 110 Кратка връзка
Размер на шрифта: Decrease font Enlarge font
Убийството, което изправи Турция на нокти

 

Жената е била убита пред очите на 10-годишната й дъщеря

Убийството на 38-годишна туркиня, изправи Турция на нокти.

 

Жестокото убийство е било извършено от бившия й съпруг при това пред очите на дъщеря им. То предизвика възмущение в петък, след като в интернет бе публикувано видео от извършеното.

 

На видеото ясно се вижда как обляната в кръв Емине Булут крещи към 10-годишното си дете7 „Не искам да умра“. В същото време дъщеря й отговаря: „Мамо, моля те, не умирай!“.

 

38-годишната жена е била намушкана смъртоносно в кафе на 18 август от бившия й съпруг в централния анадолски град Къръккале, предава вестник „Хюриет”.

Булут, която се развела с убиеца си преди четири години, починала впоследствие от нараняванията си в болница. Убиецът казал на полицията, че е убил Булут с нож, който винаги е носел със себе си, съобщава турският телевизионен оператор NTV.

 

Името на жертвата влезе в световните социални мрежи и многократно беше повторено #Не искам да умра (#olmekistemiyorum).

 

Длъжностни лица, включително министърът на правосъдието Абдулхамит Гюл, бързо осъдиха убийството след публикуването на видеото, заедно с известни личности и футболни клубове като „Бешикташ“.

 

„Очакваме убиецът да бъде наказан по най-строгия начин”, написа в Туитър говорителят на президента Ибрахим Калън. Правителството заяви, че екип от психолози се грижи за детето.

 

Турция се бори да овладее нарастващото насилие над жени.

През първите шест месеца на 2019 г. 214 жени са били убити от мъже, докато 440 жени са били убити миналата година, според групата за правата на жените We Will Stop Femicide. Това е увеличение в сравнение с 409 жертви през 2017 г. и 121 през 2011 г.

 

Докато правителството признава въпроса за насилието над жени, критиците твърдят, че не се прави достатъчно за осигуряване на убежища и за справяне с по-широкия проблем с неравенството между половете, който прониква в обществото.

 

Източник: vesti.bg

Турция Убийство ревност
общо: | показване:
Captcha

Оценка на новината

0