loading...
Начало | Анализи | Миню Стайков пак опитва да се измъкне от ареста

Миню Стайков пак опитва да се измъкне от ареста

Миню Стайков с нов опит да излезе от ареста
Анализи 0 Прочетено: 474 Кратка връзка
Размер на шрифта: Decrease font Enlarge font
Миню Стайков пак опитва да се измъкне от ареста

Алкохолният бос Миню Стайков ще направи пореден опит да излезе на свобода. Днес той ще застане пред Апелативния спецсъд и отново ще помоли магистратите за изменение на най-тежката мярка "задържане под стража", която му е наложена в момента, пише "Марица".

 

Стайков е зад решетките вече почти една година. Той беше арестуван на 5 септември 2018 г., заедно с други 10 души от служителите му.

 

Обявен за издирване беше неговит син Стайко Стайков, който се появи внезапно в края на януари тази година. Пред разследващите синът на бизнесмена разказа, че е бил отвлечен и бит, а за това, че е търсен разбрал чак тогава и сам се предал. Въпреки това според спецпрокуратурата цялата история е съмнителна и няма нито едно доказателство, че Стайков младши е бил похитен.

 

Синът на Миню Стайков обаче успя да излезе на свобода заради влошено здравословно състояние и заболяване, което не му позволява да стои в ареста. Делото беше гледано при закрити врата и така и не стана ясно от какво точно страда Стайко. От своя страна алкохолният бос прави опит след опит да излезе от ареста, но до момента никой от магистратите не се е "смилил" над него. По думите на защитниците здравословното състояние на Стайков е много влошено.

 

Самият бизнесмен се явява в инвалидна количка на всяко едно от заседанията в спецсъда. Причината е, че според защитниците му той е прекарал инсулт в килията. На Стайков беше направена и медицинска експертиза в „Пирогов”. Лекарите обаче бяха единодушни, че сообственикът на винпром "Карнобат" би могъл да се лекува и в болницата към затвора.

 

Бизнесменът се сдоби с нови обвинения наскоро, което съвпадна и с изтичането на срока, в който Стайков можеше да остане с наложена най-тежка мярка „задържане под стража” по Закон. Новите обвинения срещу него са злоупотреби с евросредства.

Източник: Блиц

миню стайков
общо: | показване:
Captcha

Оценка на новината

0