loading...
Начало | Анализи | Новият шеф на полицията в Пловдив: Имам план за преборването на престъпността!

Новият шеф на полицията в Пловдив: Имам план за преборването на престъпността!

Анализи 0 Прочетено: 14238 Кратка връзка
Размер на шрифта: Decrease font Enlarge font
Новият шеф на полицията в Пловдив: Имам план за преборването на престъпността!

В началото на следващата седмица ще стартира специализирана полицейска операция

Новият директор на областната дирекция на полицията в Пловдив – старши комисар Йордан Рогачев разкри, че има план за преборването на престъпността.

 

На 13 юли, той седна на един от най-горещите столове в Пловдив.

 

"Имам план как да снижим престъпността до минимум и как да я преборим. От миналия ден е издадена моя заповед, с която ще имаме засилено полицейско присъствие в най-малките и отдалечени места на територията на Областната дирекция на МВР-Пловдив.

 

Един от приоритетите ми е противодействие на конвенционалната престъпност и на второ място това е производството и наркоразпространението. На следващо място е нелегалната търговия с акцизни стоки и не на последно място пътно-транспортния травматизъм и засилване на контрола над участниците в движението", категоричен е ст. Комисар Йордан Рогачев.

 

Той разкри, че още, че от началото на следващата седмица ще стартира специализирана полицейска операция със сили на Областната дирекция и на други институции, по-специално с НАП. Предмет на проверките ще бъдат центровете за теоретична и практична обстановка на кандидатите за водачи на моторни превозни средства.

 

"Аз смятам, че причината за големия брой катастрофи е слабата квалификация на шофьорите. Имам план за превенцията от пътно-транспортни произшествия. В началото на учебната година ще бъдат изпратени екипи на пътна полиция във всички училища, за да може превантивно да изнесем лекции на децата за безопасност на движението. Ще борим престъпността във всичките й форми, ще искаме съдействието на медиите, за да направим кампания сред учениците и да кажем какво не трябва да правят относно наркотиците.

Контролът и мерките значително ще бъдат завишени, така, че разчитаме изцяло на силите си", уверява Рогачев.  

 

Относно битовата престъпност в областта, Рогачев коментира, че има изготвен график, по който на територията на всяко малко населено място ще има полицейско присъствие в рамите на няколко часа и това ще е постоянно. Ромската агресия ще бъде преборена с редовното провеждане на специализирани полицейски операции в травматичните села. Предстои отварянето на полицейска приемна в село Розино, където два рода воюват от дълги години и където постоянно има проблеми.  

 

Източник: blitz.bg

престъпност РДВР-Пловдив ст. комисар Йордан Рогачев превенция
общо: | показване:
Captcha

Оценка на новината

0