loading...
Начало | Анализи | Внимание! „Топ Форекс“ се покри под ново име

Внимание! „Топ Форекс“ се покри под ново име

Анализи 0 Прочетено: 279 Кратка връзка
Размер на шрифта: Decrease font Enlarge font
Внимание! „Топ Форекс“ се покри под ново име

Начело на измамната схема е Павел Кочалка – баща на телeфонния тормоз

Един от най-изпечените измамници в борсовите инвестиции – фирма „Топ Форекс“ отново се е завърнала у нас и действа на територията на страната под ново име, регистрирана на сайта https://goldenburggroup.eu/, предупреждава „Икономическа полиция“.
През последните няколко седмици буквално валят предложения за бързо и сигурно забогатяване посредством търговия с валути, така че в никакъв случай не давайте съгласието си на съмнителни оферти за бързи пари чрез инвестиции на борсата, обясняват властите.
Изгорели от машинациите на въпросните лъжци навярно си спомнят как преди 10 години „Топ Форекс“, начело с чеха Павел Кочалка буквално разклати България, опитвайки се да извърши срив върху банковата система. В крайна сметка, надзорният орган КФН реагира навреме и успя да потуши атаката, но за разлика от банката, стотици български граждани загубиха всичките си спестявания, ставайки жертва на измамата на „Топ Форекс“.
Как действа схемата? Всичко започва с най-обикновено обаждане по телефона, в което любезен служител започва бомбардировка от въпроси, свързани с финансовото състояние, материални активи и думи като бързо забогатяване и светкавични печалби.
Става дума за брутална агитация за инвестиране с обещания за грандиозни печалби от валути. Избраните жертви са от пресяти крадени бази данни.
Малцина са онези, които не биха проявили интерес към подобен тип оферта, на фона на и без това бедното българско население с едни от най-ниските доходи в целия ЕС.
Зарибяването е много изпипано, коментират от „Икономическа полиция“. Първо рекламират в интернет чрез сайта си, след това се обаждат на хората и казват: „Вече ни познавате, нали? Дайте 100 или 50 долара – нещо дребно, за да видите как става, а и да се уверите, че се печели”.
Следва изпращане на средства, уж, за да захраните сметката си. Интересното е, че не изпращате парите си в САЩ за покупка на суператрактивни активи, а в Кипър. Тук идва ролята на Павел Кочалка и неговите съдружници Даниел Буриан и Станимира Кишишева – да се изперат и легализират финансовите приходи.
От първото вложение наивните инвеститори печелят солидно, при това само за броени дни. Често доходността е 300-400%, т.е. вложилият 100 долара вече има 400, дори и повече по сметката си. След това управляващите чуждите пари изманици се обаждат на „клиента“ си повторно и казват: Виж колко си добър във форекса, това е твоето призвание, а не да бъдеш инженер, водопроводчик или продавач. Играй с по-голяма сума и търгувай с повече валути, за да спечелиш повече. Истинското ти поприще е валутен играч!
Интересното е, че хората дори и не питат откъде идват тези нереални свръхпечалби в началото. Те играят през платформи и остават с впечатление, че благодарение на своите „дълбоки” познания и нюх са ги изкарали сами. Всъщност вложените пари не са излизали никъде по форекс борсите.
Когато големите пари дойдат обаче, мошениците агитират измамените камилчета за „улеснение“ да прехвърлят парите на техен доверен брокер, който директно играе на FOREX пазарите, за да ги обогати максимално.
В следващия миг парите директно изтичат като канал в чужди банкови сметки, а редовно обяснение за пред клиента е невинното: „Пазарът неочаквано се срина“. Следва агитиране за допълнителни пари, за да се избие „клина“. Впоследствие за няколко минути до няколко дни, новите суми също се губят.
Отваряйте очите си на четири и слушайте внимателно какво ви говорят по телефона. Вашите права и активи не са защитени, няма да реализирате печалба на борсата, защото няма да инвестирате в действителност. Ако вече сте клиент на тези фирми и лица, побързайте да пуснете сигнал до Комисията за финансов надзор, съветва „Икономическа полиция“.
Заради достатъчно компроментираното си реноме, измамниците „Топ Форекс“ са сменили не само името, но и телефоните номера, от които набират наивни инвеститори. И макар новото дружество да е регистрирано в Кипър, истинският му адрес всъщност е в Дубай – Cluster T, Office 6 - Jumeirah Lake Towers.
Добре запознати с криминалното минало на чешкия гражданин Павел Кочалка издават, че в родината си той е известен като „баща на телефонния тормоз“. Странно е завръщането на този човек в бизнеса, при положение, че попада под прицела на властите в няколко държави заради завличането на огромни суми от клиенти посредством предложения за инвестиции във валути.
На родна територия той работи съвместно с Даниел Буриан и Станимира Кишишева, а измамната схема е обект на съвместно разследване от полицията в България и Гърция, издават отлично запознати със случая източници.

Източник: crimes.bg

Няма етикети за тази новина
общо: | показване:
Captcha

Оценка на новината

0