loading...
Начало | Анализи | Внимание! Обирджиите си харесаха този елитен столичен квартал

Внимание! Обирджиите си харесаха този елитен столичен квартал

Анализи 0 Прочетено: 37548 Кратка връзка
Размер на шрифта: Decrease font Enlarge font
Внимание! Обирджиите си харесаха този елитен столичен квартал

 

Съществуват два вида защита на имуществото – активна и пасивна

По всичко личи, че напоследък обирджиите са си харесали елитен столичен квартал за действие.

 

Потърпевши алармират, че зачестяват кражбите на домове в столичния квартал „Лозенец“.

От полицията потвърждават, че става дума за характерните за сезона набези през балконските врати, информира Нова тв.

 

Ангел Куртев е една от жертвите на крадците. Той споделя в социалните мрежи, че домът му е бил обран. „Ние спахме през нощта с жена ми и бебето. Като станахме, видяхме, че всички прозорци са отворени”, споделя той и допълва, че крадците са задигнали личните документи на семейството.

 

Оказало се, че това не е бил единственият ограбен дом в района. Напук на зачестилите кражби в столицата, домовите кражби през първата половина на годината намаляват. Това обяви комисар Димитър Кошов, зам.-ръководител на отдел „Криминална полиция” към ГДНП.

 

Той допълни, че няма организирани банди крадци. „Няма организираност. Някои действат поединично. Някои имат лица, които следят за наличие на полиция. Те се притесняват от контакт с жертвите. През месеците май, юни, юли и август влизат през незатворени прозорци или балконски врати”, обясни още комисар Кошов.

 

Според него има различни средства за защита на имуществото – активна и пасивна защита. „Пасивната е свързана със заключващите механизми. Те са най-важни. По-скъпите осигуряват по-добра защита. Но няма универсална такава”, обясни още той.

 

„Домовите кражби намалявам за първото шестмесичие на 2019 в сравнение с това на 2018 с 19%“. Причината според него не е в това, че хората подават по-малко жалби, а че полицията върши все по-компетентно работата си. Крадците действат основно единично, а други имат лице, което следи за пристигането на полиция или СОТ.

 

„Няма банди“, категоричен е Кошов. Обикновено се вземат ценните вещи от дома –пари, бижута и т.н. Ако собственикът на жилището е там, крадците гледат да са максимално бързи, стига да нямат информация, че там има нещо ценно. Пасивната защита е свързана със заключването на вратите, повишаване защитата на дограмата и т.н.. Активната е свързана със СОТ системите, които бързо да регистрират нежеланите посетители в дома.

 

 

 

Източник: blitz.bg

крадци кражби обирджии София Лозенец
общо: | показване:
Captcha

Оценка на новината

0