loading...
Начало | Анализи | Луд запали анимационно студио, 24 души загинаха (Всичко за ужаса)

Луд запали анимационно студио, 24 души загинаха (Всичко за ужаса)

24 души загинаха след палеж на анимационно студио
Анализи 0 Прочетено: 44352 Кратка връзка
Размер на шрифта: Decrease font Enlarge font
Луд запали анимационно студио, 24 души загинаха (Всичко за ужаса)

Най-малко 24 души се считат за загинали при палежа на анимационно студио в японския град Киото. За палежа е арестуван мъж, който крещял „Умрете!“, съобщава „Дейли Мейл“.  

 

След това той запалил сградата на “Kyoto Animation”. Ранените са най-малко 36, обявиха местните власти.   Един човек е намерен мъртъв на втория етаж на триетажната сграда. Той бил с „кардио-респираторен арест“ – термин, който използват в Япония, когато има жертва, чиято смърт не е официално потвърдена.  

 

Още „10 или повече души“ са намерени в същото състояние по стълбите от втория етаж към покрива.   Огънят избухнал в сградата в Киото, след като заподозреният – мъж между 40 и 50-годишна възраст, разлял запалителна течност, за да са подсили огъня.   Един човек е загинал след тежки изгаряния, а повече от 10 души са със сериозни наранявания.   Спасителни екипи открили 12 души, вероятно мъртви, на първия и втория етаж. Още 18 души може да са в капан на третия етаж.  

 

Подпалвачът също е обгорял и е отведен в болница. Оцелели след нападението разказват, че той не е работил в студиото и че крещял „Умрете!“ докато изливал течността и палил огъня.

 

„Имаше експлозия, след това чух хората да крещят, някои молеха за помощ. Черен дим се издигаше от прозорците и горните етажи, един мъж се мъчеше да изпълзи през прозореца“, разказва очевидка.   Над 70 души са били в сградата по време на нападението. Много от тях избягали навън.

Източник: Блиц

палеж Япония
общо: | показване:
Captcha

Оценка на новината

0