loading...
Начало | Анализи | Закопчаха известен бизнесмен по знаковото дело за КТБ

Закопчаха известен бизнесмен по знаковото дело за КТБ

Анализи 0 Прочетено: 42462 Кратка връзка
Размер на шрифта: Decrease font Enlarge font
Закопчаха известен бизнесмен по знаковото дело за КТБ Два дни по-късно е освободен

Два дни по-късно е освободен

Известен бизнесмен е бил арестуван по знаковото дело за КТБ.

 

Бившият президент на баскетболния клуб „Левски“ – Иван Джиджев е бил закопчан заради обвинение в улесняване на длъжностно присвояване от КТБ и пране на пари.

 

Иван Джиджев Джиджев е един от свидетелите по централното дело за фалита КТБ. От прокуратурата твърдят, че бившият спортен мениджър е изтеглил "привиден" и необезпечен кредит от КТБ в полза на фирмата си "Велдер Пропъртис". По този начин той е "улеснил длъжностно присвояване" от страна на изпълнителния директор на банката Александър Пантелеев и на бившия директор "Кредитиране" Георги Зяпков, съобщава правният сайт "Де Факто".

 

Освен това бившият спортен мениджър е подведен под отговорност и за това, че е получил 9 млн. лв. повече, отколкото са му били нужни. Това е навело прокуратурата на мисълта, че в случая става въпрос за пране на пари.

От информацията става ясно, че в крайна сметка кредитът на Джиджев е бил погасен.

 

Той е бил задържан в неделя, но още във вторник е освободен, след като от Апелативния съд посочват, че от представените доказателства не може да се направи обосновано предположение за извършено престъпление.

На свобода са и Пантелеев и Зяпков, за които се твърди, че са извършили основното длъжностно престъпление.

 

Двамата са освободени под парична гаранция от 5000 лева. Според съда няма опасност Джиджев да се укрие. Новината за повдигнатото обвинение и ареста не беше разпространена предварително от прокуратурата.

Източник: blitz.bg

Арест КТБ Иван Джиджев
общо: | показване:
Captcha

Оценка на новината

0