loading...
Начало | Анализи | ГДБОП направи мощен удар по мафията

ГДБОП направи мощен удар по мафията

Анализи 0 Прочетено: 36666 Кратка връзка
Размер на шрифта: Decrease font Enlarge font
ГДБОП направи мощен удар по мафията Задържаните ще бъдат предадени на френските власти

Задържаните ще бъдат предадени на френските власти

ГДБОП направи мощен удар по мафията с акция проведена на 8 и 9 юли в София и Добрич.

 

Разследващ екип на Специализираната прокуратура, ГДБОП и френските съдебни и полицейски органи, са разбили работилница за скимиращи устройства в Добрич.

 

Задържани са и трима българи с Европейски заповеди за арест. За тях са били събрани достатъчно доказателства, че са част от престъпната група. Скимиращите устройства от работилницата, са били използвани за нелегално събиране на банкови данни на територията на Франция.

 

Разследването срещу престъпната група е образувано през юни, миналата година, базирайки се на Европейска заповед за разследване, издадена от съдия-следовател при Апелативния съд в Лион. Заповедта е издадена във връзка с воденото там наказателно производство срещу двама от българите.

 

Те са били задържани няколко месеца преди това, докато сваляли скимиращо устройство от автоматична колонка за гориво посред нощ.

Кадрите от видеонаблюдението ясно показали, че точно те двамата са поставяли и след това са сваляли скимиращите устройства.

 

Тримата задържани с Европейски заповеди за арест в София и Добрич, ще бъдат предадени на френските власти за нуждите на тамошното наказателно производство.

Източник: blitz.bg

Арест ГДБОП скимиращи устройства
общо: | показване:
Captcha

Оценка на новината

0