loading...
Начало | Анализи | Терор в Розино! Войната между цигански кланове не стихва, жителите в ужас за живота си

Терор в Розино! Войната между цигански кланове не стихва, жителите в ужас за живота си

Вече дни наред напрежението в карловското село Розино не стихва
Анализи 0 Прочетено: 32760 Кратка връзка
Размер на шрифта: Decrease font Enlarge font
Терор в Розино! Войната между цигански кланове не стихва, жителите в ужас за живота си

Напрежението в карловското село Розино продължава. "Ако не е полицията да ни пази, ще ни избият като пилци. Страхуваме се за живота си, искаме справедливост и мир. Много сме притеснени, децата ни не могат спокойно да ходят на училище, да си играят, жените ни треперят, не можем да спим". Това разказаха пред камерата на БЛИЦ цигани от рода Искендерови.


На 22 и 23 юни те бяха нападнати, стреляни и бити от рода Сребреви.

Двата ромски клана воюват от десетилетия, вече никой не помни защо. Искендеровите си спомниха, че в първия ден на нападението се върнали от работа. Докато си почивали, Сребревите връхлетели на тяхната улица, започнали да стрелят. Не пожалили нито деца, нито жени. Ранили опасно млада родилка, която е още на легло и не може да стане.

Простреляли в стомасите други двама мъже, разцепили с камък главата на трети. Потрошили къщи, врати, прозорци, покъщнина, бусове и коли. Изплашени до смърт, незнаещи какво става, Искендеровите хукнали да бягат. Единствено бързото пристигане на полиция спасила положението да се размине без жертви. На следващия ден кървавият екшън се повторил. Сега петима от Сребревите са в ареста, но целият род Искендерови продължава да трепери от ужас, защото враговете им се заканили да ги убият, както навремето убиха карловския бизнесмен Георги Рогачев. В махалата в Розино денонощно дежурят две патрулки, които са готови да реагират. Най-учудващото е, че агресорите Сребреви са организирали подписка и искат изселване на жертвите си.

Пред БЛИЦ кметът на община Карлово д-р Емил Кабаиванов каза, че това няма как да се случи. По наша информация повечето от къщите на Искендеровите са законни, ромите си плащат данъците, тока и водата.

Източник: Блиц

розино
общо: | показване:
Captcha

Оценка на новината

0