Начало | Анализи | Срам за НАП! Бирнички облагат с „Данък Спокойствие

Срам за НАП! Бирнички облагат с „Данък Спокойствие

Анализи 0 Прочетено: 171 Кратка връзка
Размер на шрифта: Decrease font Enlarge font
Срам за НАП! Бирнички облагат с „Данък Спокойствие

Хилядите служители и сътрудници на Националната агенция за приходите, които с чест вършат своята високохуманна дейност за повече приходи в хазната би трябвало да се срамуват и да негодуват срещу отделни свои служители. Които системно и безпордонно рушат имиджа на институцията, за която работят.

 

По данни на полицията две служителки – Илияна Николова – старши експерт от НАП и Катя Методиева – лице на средно ниво в Приходната агенция скоро може да се разделят с трудовите си книжки. И нещо повече – да отговарят пред съда.

Полицаите са проявили интерес към тях поради факта, че срещу двете лица има множество жалби за системен тормоз и опит за рекет на фирми от реалния сектор.

 

Най-често това са проверявани от тях данъкоплатци, които биват притискани до стената, за несъществуващи нарушения, за да се сетят сами да си платят „Данък Спокойствие“. Тяхната зловреда дейност е известна на ръководството на Приходната агенция, но за съжаление не прави нищо, коментират полицаите.

 

Проверките, които до момента са извършвани относно надежността на служителките затънали, въпреки множеството жалби.

А двете дами и с просто око се вижда, че имат охолен живот – скъпи пътувания, луксозни хотели и ресторанти. Като служителки и в НАП обаче те знаели легални данъчни трикове а и непозволени такива – знаели как да се покрият и харчат незоконно припечеленото без да оставят следи.

 

Икономическа полиция към СДВР е образувала вече досъдебни дела и предварителни проверки срещу  двете дами – 4 срещу първата и 6 срещу втората.

Засега по непреводимата на чужди езици „правна“ терминология в България – срещу тях има общо 10 висящи дела.

Докога ще висят?

 

Източник: anteni.eu

Източник: anteni.eu

Няма етикети за тази новина
общо: | показване:
Captcha

Оценка на новината

0