loading...
Начало | Анализи | Фирма „Ес енд Бе“ мами клиенти с транспортни услуги

Фирма „Ес енд Бе“ мами клиенти с транспортни услуги

Схемата е поръчваш – плащаш – забравят те
Анализи 0 Прочетено: 41454 Кратка връзка
Размер на шрифта: Decrease font Enlarge font
Фирма „Ес енд Бе“ мами клиенти с транспортни услуги

Фирма „Ес енд Бе“ завлича клиенти с парични суми на стойност хиляди левове. Компанията е собственост на Светлозар Генадиев и се занимава с предлагане на транспортни услуги и превози. От измамната дейност вече са ужилени десетки невинни граждани. 

„Ес енд Бе“ работи по добре позната схема – „канарчето“, или иначе казано клиентът, поръчва дадена транспортна услуга, като подписва предварителен договор за нея. Една от задължителните клаузи е цената да бъде заплатена предварително.
Щом бъдат сложени подписи върху документа, а сумата получена в банковата сметка на
Светлозар Генадиев, всичко друго отива в небитието. Услуга няма, а въпросният господин рязко престава да отговаря на телефонните позвънявания, като след известно време сменя посочения номер за контакт и така става неоткриваем за клиента.
Запознати със съмнителните дейности на Генадиев издават, че освен с фантомни превози, той има солиден опит с вноса на контрабандни стоки в Германия – цигари от Румъния, алкохол от Сърбия, както и експорт на наркотици от Италия към останалите държави в Централна Европа.
Измамникът имал и криминално досие в полицията с множество досъдебни производства. Въпреки това, преди време, именно чрез фирмата „Ес енд Бе“, Генадиев се облажил от кацата с меда на обществените поръчки. Участвал и спечелил три публични търга на БДЖ на стойност над половин милион лева.
Със зачестилите транспортни измами напоследък, бизнесменът отново е влязъл в полезрението на властите. От полицията призовават всеки, който е станал обект на измама от фирмата на Генадиев, да сигнализира на 112 или да се обади в най-близкото Районно управление.

 

Източник: crimes.bg

Няма етикети за тази новина
общо: | показване:
Captcha

Оценка на новината

0