Начало | Анализи | Size Ltd.: Кражби в големи размери

Size Ltd.: Кражби в големи размери

Size Ltd.: Кражби в големи размери Дружеството НЕ Е лицензирано от Комисията за финансов надзор да предоставя инвестиционни услуги и дейности по смисъла на Закона за пазарите на финансови инструменти
Анализи 9 Прочетено: 617 Кратка връзка
Размер на шрифта: Decrease font Enlarge font
Size Ltd.: Кражби в големи размери

На мрачния небосклон на менте посредниците, които работят на инвестиционния пазар в България без лиценз, изгря една нова звезда. Това е Size Ltd. с офис в достолепната сграда на ЦУМ на пъпа на София.

 

Това е дружество, което не еа лицензирано от Комисията за финансов надзор да предоставя инвестиционни услуги и дейности по смисъла на Закона за пазарите на финансови инструменти на територията на Република България и неговата дейност не се регулира от КФН, категорични са от комисията.

 

Инвеститорите следва да имат предвид, че при сключване на договори и подаване на нареждания, включително и предоставяне на парични средства за сключване на сделки с финансови инструменти, с дружества, които не са лицензирани от КФН или от компетентния орган на друга държава членка, може да бъдат измамени и да понесат значителни финансови загуби.

 

Ако си мислите, че финансовата индустрия в България се е криминализирала – прави сте. Ако си мислите, че само български граждани са целите на тези подли схеми – бъркате. Редица кипърски и израелски фирми отвориха представителства в София не само заради евтините офиси и работна ръка, но и заради пълната липса на регулация и усещането за надзорна анархия.

 

Тази компания Size Ltd.: също както и „ 24 Трейд“ и „Еxus Markets“ от близкото минало, пуска десетки обяви за работа с предложения за големи възнаграждения. Какво обаче се крие зад това щедро възнаграждение и какъв е бизнес моделът, който предполага да се плаща в пъти над стандарта на заплатите в България?

 

Отговорът е еднозначен – извършването на финанси престъпления. Схемите във всички тези фирми са едни и същи – вербовка на лица, говорещи различни езици с цел да се набави и обучи човешки ресурс за заблуда, измама и ограбване на граждани на Европейския съюз, Канада, арабските страни и Южна Африка. Всички тези дестинации се характеризират със засилена регулация (затова тези фирми са отворили офиси в България) и състоятелно население. Младите българи минават курс на обучение като целта е да запаметят запас от думи и термини, които се използват от финансистите.

 

Обясняват им, че не трябва да се виждат с клиентите при никакви условия и каквото и да се случи, трябва да ги изстискват до последния момент. Риск нямало, просто парите били добри заради щедростта на шефа им.

 

Това е поредното продължение на израелската следа. Преди броени седмици в резултат на съвместни действия на австрийски, немски и български власти в София беше арестуван един от организаторите на мащабна международна престъпна схема. Новината беше отразена и в Израел. Организацията за кибер престъпления съществува от дълги години и би могла да се нарече “пионер в крипто престъпленията”. Това пишат след свое разследване от fintelegram.news. Материалът е подготвен в съдействие с техни партньори от Израел, Германия и САЩ. Мрежата на “Вълкът от София” се разпростира от Израел до Европа, Русия, Кавказ, както и Северна Америка.

 

„Съветваме агенциите за подбор на персонал и уебстраниците за обяви за работа да избягват да подпомагат опасно злосторни схеми за финансови измами като Size“, коментираха надзорници. Ако ви потърсят от тази фирма, незабавно сигнализирайте в най-близкото управление на МВР или побързайте да пуснете сигнал в Комисия по финансов надзор.

 

източник - mignews.bgetrud.blogspot.com

Източник: mignews.bg

Няма етикети за тази новина
avatar
Атанас 2019-04-11 20:51:03
Един индивид може да разкаже за своя личен опит, но не и да говори за цялата фирма (освен ако лично не е обходил всеки отдел). Затова е съвсем нормално да има противоречиви мнения. Според мои наблюдения, базирани на личен опит и множество дискусии с хора от различни отдели, за един в дадена позиция всичко може да е наред, докато за човек на друга позиция - може да не е. Има достатъчно много хора в компанията, които са напълно доволни с това какво възнаграждение получават, как се отнасят с тях и как се развиват персонално.
Тук става дума за това, че има различни хора в мениджмънта и някои от тези хора се справят много добре, докато други не толкова, като не си дават и особена сметка за това.
Колкото до това, че се плаща на тези, които работят и не на тези, които "се скатават" - в това дори няма логика. Ако някой се "скатава", то това си проличава в резултатите му и такъв човек може да бъде "поканен" да напусне на база на тези резултати. Каква логика има една добра фирма да задържа такива хора? Би имало логика само ако фирмата не държи на това да доставя качествени продукти на клиентите си. Животът в АЛТЕРНАТИВА никак не е лош, въпреки че ако се фокусират само негативните мнения е възможно да не изглежда така.
avatar
Измама 2019-04-11 20:31:31
Нелюбезни, некоректни, неквалифицирани. Представителите на управлението на фирмата са доста млади и абсолютно неподготвени за това, което се опитват да правят. Мислят се за голяма работа, дори си позволяват да повишават тон на своите служители. Никак не се отнасят добре.
avatar
Дяката 2019-04-10 23:10:49
Предупреждения за предстояща акция!
- Кражби и злоупотреби от израелците към всички техни клиенти.
- Опарени са канадци и англичани
- Не изплащат обещетения;
avatar
Владимир 2019-04-09 13:57:45
Некоректни са заради факта, че не само лъжат клиентите, но и служителите си! Накрая няма нищо общо с това, което са ти обещали.
avatar
Bulgaria 2019-04-02 20:51:25
Нека Size ltd и всички други предприятия, които извършват финансови престъпления си платят цената. Много хора са си изпатили и хората, стоящи зад тези фирми трябва да си платят.
avatar
Правосъдие! 2019-04-02 20:47:35
Size ltd - предупреждения за предстояща акция! Време е всички измамни фирми да бъдат премахнати!
avatar
G.Ivanov 2019-04-02 20:44:49
Тази фирма върши безчинства, а обвинява агентите си, когато стане напечено. Не е нормално да продължават да работят.
avatar
Асен 2019-04-02 20:35:56
Кражби и злоупотреби от израелците към всички техни клиенти; опарени са канадци, англичани.
avatar
Митко 2019-04-02 20:30:47
Измамници
общо: 9 | показване: 1 - 9
Captcha

Оценка на новината

0