Начало | Анализи | Чиновничката Наталия Кумпикова е сбъднат кошмар за бизнеса

Чиновничката Наталия Кумпикова е сбъднат кошмар за бизнеса

Анализи 0 Прочетено: 373 Кратка връзка
Размер на шрифта: Decrease font Enlarge font
Чиновничката Наталия Кумпикова е сбъднат кошмар за бизнеса

Всеизвестният израз, че зад всеки успял мъж стои една силна жена, намира български еквивалент в средите на и без това закъсалия откъм свежи парични постъпления роден бизнес. „Зад всяко закрито предприятие стои една държавна чиновничка“ – щеше да звучи смешно, ако не беше безкрайно тъжно... и вярно. Няма шега – ужасът за българските компании има женски образ и той се нарича Наталия Кумпикова. 

Ако не сте чували името, молете се да не ви се случва среща с въпросната госпожа, която за последните десет години е сринала десетки наши фирми, компании и дори цели предприятия. 
Дамата със странна фамилия е адвокат по професия, но през изминалото десетилетие се подвизава като служител в Комисията по финансов надзор. Наричат я кошмар за бизнеса, защото стъпи ли в нечие ръководство като квестор, веднага следва тотален финансов крах и ликвидация за въпросното юридическо лице. 

Справка от 2007 до 2017 г. сочи, че това е факт без нито едно изключение. Още по-интересното е, че Кумпикова е назначавана за квестор без предварителен конкурс. Освен това, макар че вместо да оздравява, тя съсипва дружествата, заплатата й не пада под колосалните 10 000 лева на месец. 

Запознати с „професионалните“ умения на госпожата издават, че нейните  „корпоративни и управленски успехи” направо бледнеят пред тези на семейство Баневи, които поне за малко управляват компаниите си. Наталия Кумпикова обаче действа с голям размах и ликвидира дружествата, в които е квестор буквално за броени дни след встъпването й на техен терен. 

Краят на господарството настъпва преди няколко месеца, когато госпожата е принудена да се раздели със сладката си длъжност в КФН. Малко след уволнението й, органи на ДАНС започват проверка каква е причината през изминалите десет години тя да бъде единствен избор за квестор от страна на държавата. 

С днешна дата Кумпикова се е върнала към практикуване на адвокатската си професия, разполагайки се в тузарска кантора в центъра на София.  По коридорите на КФН обаче продължават да се носят легенди за подвизите й на квестор, а собственици и шефове на компании се кръстят с две ръце, че срещата с нея се е разминала.

Източник: crimes.bg

Няма етикети за тази новина
общо: | показване:
Captcha

Оценка на новината

0