Начало | Анализи | Защо няма осъдени от „Глобал маркетс“

Защо няма осъдени от „Глобал маркетс“

Анализи 0 Прочетено: 360 Кратка връзка
Размер на шрифта: Decrease font Enlarge font

Въпреки атаките от „Господари на ефира“, прокуратурата отказва да разследва компанията


Ожесточена пропагандна кампания срещу едно от най-големите подреднически дружества за инвестиции у нас върви от страна на „Господари на ефира“ през последните месеци. Става въпрос за „Глобал маркетс“, която предлага на клиентите си възможност за участие на световните фондови борси и натрупване на финансови активи от определен размер капитал.
Отвъд граница, фирмата се ползва с отличен имидж и доверие на клиенти, които поверяват спестяванията си на експертите, работещи в екипа й.
Най-изтъкнатият от тях е управителят й Кирил Джабаров – доказано име в бизнеса на световните боросови пазари. С изградения през годините професионализъм, той е синоним на експертност и задълбочени познания от най-високо ниво в сферата на посредничеството и инвестициите. Кирил Джабаров стои и зад основаването на първия български хедж фонд в САЩ „Голдън спирит асет мениджмънт“, насочен към клиенти от Централна и Източна Европа.
Поредицата от разследвания, излъчени в ефира на шоуто обаче громи реномето на компанията пред родни клиенти. Неминуемо на дневен ред идва въпросът защо между толкова много сигнали за измами и пирамидни дружества у нас, „Господари на ефира“ насочват вниманието си именно към „Глобал маркетс“?
Според запознати със ситуацията, зад очернящата кампания стоят интереси на конкуренти, които спонсорират шоуто с парични суми под формата на хонорар за рекламна дейност. По този начин другите играчи на пазара си осигуряват комфорт и спокойствие в сферата на борсовите инвестиции у нас.


Въпреки ожесточената кампания, санкция за „Глобал маркетс“ до ден днешен няма. Нито една от жалбите и представените истории на уж измамени граждани, не представлява достатъчно основание пред прокуратурата, за да разследва дейността на дружеството или да повдигне обвинение към собствениците.
Органите на реда си вършат работата и след като биват сезирани. проверяват детайлно сигналите, но крайното заключение винаги е едно и също – че не могат да съберат достатъчно доказателства за измами от страна на инвестиционния посредник.
Самото дружество вече е предприело необходимите действия да защити репутацията си от атаките на телевизионните шоумени, само че със законови инструменти – както срещу предаването, така и срещу лъжите, изказани в ефира му.


Компанията е депозирала и жалба в Еврокомисията срещу неизпълнение на европейски закони от страна на Комисията за финансов надзор (КФН), както и искова молба за пропуснати ползи и претърпени вреди на обща стойност 2,5 млн. лв.


В документа се посочват незаконосъобразни действия на надзорния орган с искане на посредника за разкриване на нови клонове. Надзорът също така не защитава предоставените данни, които представляват търговска и професионална тайна. По този начин могат да попаднат на вниманието на други заинтересовани лица, които да злоупотребят с информацията, какъвто по всичко личи, че е случаят на „Глобал маркетс“.

Източник: crimes.bg

Няма етикети за тази новина
общо: | показване:
Captcha

Оценка на новината

0