Начало | Анализи | За кожата на един репортер и керванa на телевизионните кучета

За кожата на един репортер и керванa на телевизионните кучета

Анализи 0 Прочетено: 241 Кратка връзка
Размер на шрифта: Decrease font Enlarge font
За кожата на един репортер и керванa на телевизионните кучета

Едва ли през последната седмица има някой в държавата, който да не е дал мнение или поне лайк в социалните клюкарници по случая с разследващия репортер от „Господари на ефира“ Димитър Върбанов. 

Скандалът с фалшивия побой над претендиращия за журналист Митко гръмна като експлозив на камикадзе в медийното пространство и разтресе дръжавата, стигайки от тв приемниците на баби и дядовци в затънтени села чак до ушите на премиера Бойко Борисов в Ню Йорк.

За разлика от истинските атентати обаче, бомбата от измамата на телевизионното предаване взе една единствена жертва – самото „камикадзе“ Върбанов. След като в продължение на два дни в медиите се скъсаха да го жалят и да му съчувстват, палачинката се обърна за едно денонощие. Ударът нанесоха собствениците на склад за храни – главен обект във въпросното разследване на репортера. Кадри от охранителни камери показаха как той нито е удрян, нито пребит, а нарочно е измайсторил аматьорски екшън с елементи на драма, така че да заплени цялата аудитория с жертвоготовност в името на истината.

„Уникална държава – уникален репортер“, биха казали самите „Господари на ефира“. Историята има потенциал за безкрай бъзици и интелектуални упражнения в стилистиката на шоуто. 

Не това обаче е същественото в случая. Въпросът е дали само камикадзето носи отговорност за запаления фитил на бомбата? Редно ли е продуцентите на предаването, както и шефовете на Нова тв, допуснали пародията с „пребития“ репортер не само да се излъчи в шоуто, но да бъде централна тема в новинарските емисии, да минат с едно тихо и скромно извинение в стил „повече няма да правим така“? Още по-гадно стана и след връчения в понеделник „Златен скункс“ на Димитър Върбанов. Гадно, защото историята и без скункс се размириса достатъчно неприятно...

Изводите са ясни – за старите кучета от телевизионния керван кожата на един репортер стига, за да замаже очите на зрителите. Няма Митко – няма проблем. Има ги същите мастити босове, корифеи в правенето на телевизия и заплетени разследвания, понапудрени с танци на адреналинки и смешки от Рачков и Мария Игнатова. 
Това е за драгите зрители – кучетата си лаят, ефирът си върви!

Източник: crimes.bg

Няма етикети за тази новина
общо: | показване:
Captcha

Оценка на новината

0