Начало | Анализи | С „изивинетИ“ и скунксове не става, „Господарите“ да изчистят ефира от себе си

С „изивинетИ“ и скунксове не става, „Господарите“ да изчистят ефира от себе си

Анализи 0 Прочетено: 262 Кратка връзка
Размер на шрифта: Decrease font Enlarge font
С „изивинетИ“ и скунксове не става, „Господарите“ да изчистят ефира от себе си

Паданието с фалшивия побой над разследващия репортер от „Господари на ефира“ Димитър Върбанов щеше да бъде комична история, ако не беше толкова достоверно и точно представящо целия начин на работа, с който набедените за звезди на България водещи и репортери в предаването за гафове всяка вечер замазват вниманието на и без това станалия апатичен телевизионен зрител.

„Уникална държава – уникални репортажи“, както биха казали в характерния си стил Рачков, Зуека, Мария Игнатова и плеядата шутове от ефирния цирк на Маги Халваджиян.
Че този път „Господарите“ се издъниха по безпрецедентен начин и че скандалната им изцепка може да влезе в учебниците и часовете за интелектуални упражнения на бъдещи журналисти, спор няма. Не това обаче е същественото. Въпросът е дали само позорно изгоненият репортер Димитър Върбанов трябва да носи отговорност за запаления фитил на гръмналата бомба? 

Редно ли е продуцентите на предаването, както и шефовете на Нова тв, допуснали пародията на „побоя“ да бъде централна тема в новинарските емисии, да минат с едно скромно извинение в стил „повече няма да правим така“? 

Добре, че четири дни по-късно на Джуди Халваджиян му светна лампата, че само с едно „извинетИ“ (както би казал Рачков), няма да мине и в отчаян опит да засили ефекта на покаянието, реши да удостои самия себе си с миризливата награда „Златен скункс“, уж да докаже пред „скъпите приятели“ колко отговорен продуцент е всъщност.
Изводите са ясни – за старите кучета, врели и кипели в ада на телвизионния бизнес, кожата на един репортер стига, за да замаже очите на зрителите. Няма Митко – няма проблем. 

Има ги обаче същите босове, телевизионни корифеи и напудрени с танци на адреналинки и смешки от Рачков и Зуека хуморезки, между които се пробутват „невероятни“ разкрития и сензационни разследвания на вещите разследващи репортери в гравдията на „Господарите“. 

Димитър Върбанов стана изкупителна жертва на продуцентите, макар че точно те са онези хора зад камерите и лъскавите студиа, които първи имат достъп и контрол до целия заснет материал по дадена история, който след подробен преглед, редакция и подбор на кадри, бива поднесен в опаковката на репортаж за зрителите. Продуцентите имат последната дума и дават разрешение видеото да се завърти в ефира. В позорната издънка на Митко Върбанов, последствия категорично трябва да има и за продуцентите на „Господари на ефира“ братя Халваджиян. Последствия с ефект – най-малко солена санкция от началниците на Нова тв, чийто имидж беше сринат още повече след чутовния скандал.

За всички е ясно, че не от днес и не от разследването на Митко Върбанов, в царството на Халваджиян мирише. Мирише, но не на скункс и храни с изтекла годност, а на битка за реклами и пот от борба за рейтинги с поставеното в шах началство от затъналата в проблеми Нова тв. Кредитът на доверие е изчерпан, падението е зрелищно, а за зрителите остава или да сменят канала, или да продължат с резила на „Уникалните „Господари“ с уникални гафове в уникалната Нова тв“.


Източник: crimes.bg

Няма етикети за тази новина
общо: | показване:
Captcha

Оценка на новината

0