loading...
Начало | Анализи | Край с „Господари на ефира“ след шашмата с „пребития“ Митко Върбанов

Край с „Господари на ефира“ след шашмата с „пребития“ Митко Върбанов

Анализи 0 Прочетено: 87948 Кратка връзка
Размер на шрифта: Decrease font Enlarge font
Край с „Господари на ефира“ след шашмата с „пребития“ Митко Върбанов
Край с „Господари на ефира“! Граденият с години наред имидж на комедийното шоу, претендиращо за
заместник на полиция, прокуратура и съдебна власт, се срина тотално след
изцепката с фалшивия побой над репортера Димитър Върбанов. 
Не беше нужно голямо усилие, за да лъсне наивната схема на предаването, което всяка вечер хърля прах в очите на зрителите. След невижданата издънка в роден ефир, истината за това какво представлява работата на представяните като разследващи журналисти и най-голяма гордост на братята Халваджиян най-после излезе наяве.
И първокласниците разбраха, че начинът, по който репортерът от Велико Търново инсценира фалшив побой пред камера, едва ли се случва за първи път. Разликата е, че Върбанов падна в капана на собствената си глупост, пропускайки детайл като наличието на охранителни камери пред склада, където беше „брутално бит и изхвърлен“.
Сега опитите на мастите продуценти да замазват епичния гаф и да поднасят извинения на зрителите, са лишени от всякакъв смисъл. Няма съмнение, че прехвалените господари на ефира умело могат да играят с методите на инсценировките и монтажа. Скандалното в случая остава едно – защо и как никой друг, освен репортера, не призна участието си в пародията и не пое някаква отговорност пред цялата аудитория.
Вместо това, началникът на цялата гвардия „господари“ Джуди Халваджиян побърза да си измие ръцете, изхвърляйки Върбанов като мръсно коте от екипа си, а след това уволнението беше гарнирано с връчване на „Златен скункс“... и случаят приключи до тук.
Началниците на Нова също предпочетоха да се покрият от светлините на прожекторите, без да бъдат многословни по темата, камо ли пък да правят публични коментари в ефир.
„В контекста на събитията, свързани с репортера на „Господари на ефира“ Димитър Върбанов, Нова Броудкастинг Груп е силно обезпокоена от погрешното внушение, което журналистът е създал. Въпреки че „Господари на ефира“ е външна продукция с изцяло независима редакционна политика, Нова Броудкастинг Груп не приема подобни методи, несъвместими с принципите на професионалната разследваща журналистика. Медията се разграничава от случилото се и ще потърси отговорност от продуцента“, пишеше в прессъобщението, разпространено от частния канал.
Да излезеш с такова десетредово подобие на кризисен пиарски текст, представен като „официална позиция“ обаче не е нито сериозно, нито подобаващо за телевизия с амбиции за най-голям рейтинг, каквато е Нова. Сега на ход е ръководството й, което трябва да отговори със справедливо наказание за издънката на „Господарите“, вместо да поддържа имиджа им като рохко яйце в името на скъпата реклама и високата гледаемост.

Източник: Mreja.bg

Няма етикети за тази новина
общо: | показване:
Captcha

Оценка на новината

0