Начало | Анализи | „Трейд 24“ и „Куест“, или как от България се вършат световни грабежи

„Трейд 24“ и „Куест“, или как от България се вършат световни грабежи

Ако си мислите, че финансовата индустрия в България се е криминализирала - прави сте. Ако си мислите, че само български граждани са целите на тези подли схеми - бъркате. Редица кипърски и израелски фирми отвориха представителства в София не само заради евтините офиси и работна ръка, но и заради пълната липса на регулация и усещането за анархия, оставено от стария стопанин на Комисията по финансов надзор - Стоян Мавродиев, посочва mignews.info.
Анализи 2 Прочетено: 714 Кратка връзка
Размер на шрифта: Decrease font Enlarge font
„Трейд 24“ и „Куест“, или как от България се вършат световни грабежи

Такива фирми са компаниите „Трейд 24“ и „Куест“, която пуска десетки обяви за работа с предложения за възнаграждения от 5 000 лв. и повече. Честна ли е компанията за тези заплати и изплащат ли се те? ДА!

Какво обаче се крие зад това щедро възнаграждение и какъв е бизнес моделът, който предполага да се плаща десетки пъти над стандарта на заплатите в България?

 

За читателите, които са гледали филма „Бойлер Рум“, отговорът е еднозначен - извършването на финансови престъпления. Схемите във всички тези фирми са едни и същи - вербовка на лица, говорещи различни езици, с цел да се набави и обучи човешки ресурс за заблуда, измама и ограбване на граждани на Европейския съюз, Канада, арабските страни и Южна Африка.

 

Всички тези дестинации се характеризират със засилена регулация (затова тези фирми са отворили офиси в България) и състоятелно население. Младите българи минават курс на обучение, обикновено в Кипър или Израел, като целта е да запаметят запас от думи и термини, които се използват от финансистите. Обясняват им, че не трябва да се виждат с клиентите при никакви условия и каквото и да се случи, трябва да ги изстискват до последния момент. Риск нямало, просто парите били добри заради щедростта на шефа им.

 

Когато обаче в офиса нахлуят ДАНС, "Икономическа полиция" и проверяващи от Комисия по финансов надзор, шефовете са или изчезнали или прикрити като обикновени чиновници, а обвиненията и присъдите остават за младите и в много случаи - добросъвестни служители.

 

Съветваме агенциите за подбор на персонал и уебстраниците за обяви за работа да избягват да подпомагат тези опасно злосторни схеми за финансови измами. Ако попаднете на такава фирма, незабавно сигнализирайте в най-близкото управление на МВР или побързайте да пуснете сигнал в Комисията по финансов надзор.

Източник: blitz.bg

Няма етикети за тази новина
avatar
Боян 2018-05-18 11:47:06
Екатерина, мога да ти кажа, че на „Трейд 24“ и „Куест“ хич не им е весело, защото КФН НАЙ-НАКРАЯ започнаха да им правят адекватни проверки и предполагам, че ще има и арести. Да не забравяме, че дейността на тези фирми е престъпление, което се наказва със затвор!
avatar
Екатерина К. 2018-05-04 14:17:45
„Трейд 24“ и „Куест“ са най-големите от най-големите измамници в този сектор!!! Направо не мога да повярвам, че в България такива мошеници си въртят схемите без НИКАКЪВ проблем... Това не е нормално!
общо: 2 | показване: 1 - 2
Captcha

Оценка на новината

0