Начало | Анализи | Нова информация за разстрела на Константин Димитров - Самоковеца

Нова информация за разстрела на Константин Димитров - Самоковеца

Анализи 0 Прочетено: 1996 Кратка връзка
Размер на шрифта: Decrease font Enlarge font
Нова информация за разстрела на Константин Димитров - Самоковеца
След заповед на главния прокурор Сотир Цацаров за повторен преглед на някои от най-знаковите убийства в България в последните два месеца разследващите започнаха да нареждат пъзелите около няколко разстрела.

Едно от тях е това на шефът на ВИС - Георги Илиев, който бе застрелян с един куршум в сърцето през 2005 г. Кои са стрелеца и поръчителя на убийството вижте тук.

С кого се е срещал убиеца на Константин Димитров - Самоковеца в България?

Вече официално е установено и с кого е контактувал физическия убиец на Константин Димитров - Косьо Самоковеца - Ервин Векер. 45-годишния тогава Ервин Векер е с богато криминално досие - участие в проституция, разпространение на наркотици, трафик на дрога и убийства.

Векер живее под наем в Амстердам, а месечния наем се е заплащал от Йосиф Йосифов-Йоско, който лично наел апартамента. През 2003 г. Векер посещава България 6 пъти, в три от които е гостувал във вилата на Йосифов. В периода 1-4 декември Векер провежда 14 разговора с Йосиф Йосифов и неговия приближен Васил Качиков-Дългия.

45-годишния Ервин Векер започва да следи Косьо Самоковеца и манекенката Цеци Красимирова на 5 декември, когато научава, че са регистрирани в елитния хотел "Краснополски". За проследяване той използва колело, което на 6 декември подпира на няколко метра от "Mercedes"-a на Самоковеца пред бижутериен магазин на площад "Дам" в Амстердам.

Той изчаква излизането на Димитров и Красимирова и изстрелва два куршума в главата на Самоковеца. Един от куршумите рикошира и удря Цеци Красимирова в главата. Ервин Векер побягва и е заловен няколко дни по-късно. За поръчковото убийство той е осъден на 15-години затвор.

Задържаните по-късно в България Йосиф Йосифов - Йоско и Васил Качиков - Дългия са оправдани и освободени.

С какво е свързан Йосиф Йосифов - Йоско, вижте тук.

[alert color="A60000" icon="9881"]Кадрите от убийството на Константин Димитров - Самоковеца не се препоръчват за хора със сърдечни проблеми.[/alert]

[video url="http://www.youtube.com/watch?v=Rkk02z80CEk"]
Йосиф Йосифов - Йоско Константин Димитров - Самоковеца Косьо Самоковеца
общо: | показване:
Captcha

Оценка на новината

5