Начало | Анализи | Братът на застреляния подземен бос Крушата: "Не ходя на гроба на брат си"

Братът на застреляния подземен бос Крушата: "Не ходя на гроба на брат си"

Анализи 0 Прочетено: 1414 Кратка връзка
Размер на шрифта: Decrease font Enlarge font
Братът на застреляния подземен бос Крушата:
На 4 септември 2013 г. ще бъдат навършени 20 години от първото показно убийство в България.

Точно преди 20 години, на 4 септември 1993 г. Стефан Мирославов - Крушата пътува с черния си "Mercedes" по пътя от Ловеч за Троян.

Недалеч от село Казичево автомобила се движи с над 120 км/ч. когато шофьорът му е уцелен с три куршума в главата и загива на място, след което автомобилът му излиза от пътя и спира.

Малко след убийството полицаите намират мястото на стрелеца - височина в страни от пътя, където са намерени три гилзи от полуавтоматична карабина „Самозарядний Симонова” калибър 7,62 мм. Оръжието се използва от професионални снайперисти в армията.

На мястото са открити хартийки от бонбони и следи от джип, но професионалния убиец не е открит и до днес.

Потърсен за коментар по прекратяването на разследването на убийството, заради изтичащия срок на давност - 20 години, братът на Стефан Мирославов - Крушата - Иван Мирославов казва, че не желае да ходи на гробищата, където до брат му лежат племенника му и баща му.

Синът на Стефан - Мирослав също е застрелян на 14 февруари 2003 г. След смъртта на баща си той заживява в Онтарио, Канада. С негов приятел на име Кийт Дозиер са купили подаръци за приятелките си, когато пътувайки обратно към дома ги застига друг автомобил, от който се открива стрелба. Мирослав е уцелен в шията и издъхва на място.

И до днес истинската причина за смъртта на първия показно застрелян борец Стефан Мирославов - Крушата не е известна. Не е известен и извършителя на професионалната стрелба. След 4 дни разследването по убийството ще бъде официално прекратено, тъй като давността на разследването е 20 години.

 
Васил Илиев Гриша Ганчев Иван Мирославов Стефан Мирославов - Крушата
общо: | показване:
Captcha

Оценка на новината

5