Начало | Анализи | Експерти: „ Полицаи са участвали в отвличането на Лара “

Експерти: „ Полицаи са участвали в отвличането на Лара “

Анализи 0 Прочетено: 675 Кратка връзка
Размер на шрифта: Decrease font Enlarge font
Експерти: „ Полицаи са участвали в отвличането на Лара “
Вестник „Труд“ е посочил доказателства, че настоящи и бивши служители на МВР са участвали в отвличането на 10-годишната Лара Банева, дъщеря на Евелин Банев-Брендо и Моника Добринова.

Според автора на статията, всички действия на похитителите подсказват за изключително добра подготовка тип школата на МВР. Една от причините да се смята, че полицаи са участвали в отвличането на детето е, че са си позволили да го направят през деня, пред дома на Моника Добринова и Лара Банева, който е в непосредствена близост до резиденция „Бояна“. Това показва, че похитителите вече са били наясно с графика на Лара и кога около нея има най-малко хора, т.е. напомня почерка на специалните служби, а близостта до Резиденцията говори за полицейско покровителство.

Друг фактор, който навежда на подобна мисъл е, че към детето са се отнасяло добре и дори са му позволявали забавления. Според криминалисти, това не е стандартно поведение на похитители и означава, че са се консултирали предварително с психолог, за да не оставят травми у Лара.

Похитителите и Моника Добринова през цялото време са комуникирали чрез съобщения и изглежда все едно те не са имали против контролираната от полицията връзка между майката и медиите. Обикновено похитителите изрично предупреждават роднините на жертвата да не контактуват нито с полиция, нито с медии.

Въпреки, че местата, от което са изпращани съобщенията са засечени, ГДБОП не предприема действия по залавяне на престъпниците. В същото време служителите на реда твърдят, че са се въздържали от действия заради безопасността на Лара. Според Николай Радулов, бивш секретар на МВР, това не е логично оправдание и времето в плен е можело да се проточи с години, ако спецслужбите действат по този начин.

Постоянно до медиите постъпваше информация, че Лара е отвлечена заради делото за кокаинов трафик, водено в Италия срещу баща й – Евелин Банев-Брендо, което сочи за отвличане на вниманието от истината, смятат от „Труд“.

Посочени са и ред други фактори, сочещи участието на служители на МВР в отвличането. До момента от Министерството не са дали официално становище по материала.

Лара Банева беше отвлечена на 5 март 2013 година пред дома си в столичния квартал „Бояна“ от трима въоръжени мъже, които простреляха придружителя й – Борислав Цанов и избягаха в посока Витоша. Детето беше върнато в неделя (14.04), 47 дни след отвличането си, в непосредствена близост до Шесто районно управление в столицата.
Евелин Банев Лара Банева Моника Добринова
общо: | показване:
Captcha

Оценка на новината

5