Начало | Анализи | Най - много екзекутирани престъпници в Китай

Най - много екзекутирани престъпници в Китай

Анализи 0 Прочетено: 755 Кратка връзка
Размер на шрифта: Decrease font Enlarge font
Най - много екзекутирани престъпници в Китай
Годишната статистика за смъртното наказание по света за 2012 г . сочи, че страната с най - много наложени и изпълнени смъртни присъди е Китай. След нея се нареждат Иран, Ирак, Саудитска Арабия и САЩ.

Според статистиката Китай изпълнява повече смъртни присъди от всички останали страни в света взети заедно. В Ирак броят им се е удвоил в сравнени с 2011 година. Предполага се, че това е резултат от продължаващата криза в политическо, социално  и военно отношение. През 2012 г. се върна смъртното  наказание и в Япония, след като за 20  месеца беше премахнато.

В Пакистан беше наложено смъртно наказание на войник за първи път от 4 години, а в Гамбия бяха изпълнени 9 смъртни присъди за един ден след 30 години без нито една екзекуция. Потвърдените екзекуции в световен мащаб са 682 за 2012 година и само с две по - малко през 2011, а броят на страните, които изпълняват смъртни наказания не се е променил - 21.

Намалява броят на тези, които го налагат. През 2011 г. са били 63, а през 2012 са 58. Латвия е 97 - та страна, която окончателно премахна тези присъди от законодателството си. Вече е така и в американският щат Кънектикът. Според статистиката, направена от Международната правозащитна организация Амнести Интернешънъл светът върви към намаляване на смъртните наказания.
екзекутирани престъпници Китай смъртни присъди статистика
общо: | показване:
Captcha

Оценка на новината

5