Начало | Анализи | 10 от най - абсурдните съдебни искове

10 от най - абсурдните съдебни искове

Анализи 0 Прочетено: 714 Кратка връзка
Размер на шрифта: Decrease font Enlarge font
10 от най - абсурдните съдебни искове
18-годишен съди университета, в който учи : Коул Бартимор бил на 18 години, когато е осъден за измами с чекове. Поради тази причина му е отказано да играе в отбора по баскетбол на университета, в който учел. Затова Бартимор поискал от университета обезщетение от 50 млн. долара. Толкова е щяла да бъде заплатата му в отбора.

За какво може да осъдиш "McDonald's", "KFC" и  "Burger King"? Нюйоркчанин бил висок 150 см. и тежал 123 кг. Той осъдил заведенията за бързо хранене, защото не предупреждавали клиентите колко калорични и вредни са бургерите и картофите.

Да осъдиш увеселителен парк : Шон Пъркинс отива на увеселителен парк, но в това време се разразява буря и го удря мълния. Той съдил собствениците на па парка, защото липсвало писмено предупреждение, че посетителлите не бива да стоят навън по време на буря.

5,4 млн. долара за нанесена емоционална травма : Мъж осъди град Сан Диего на 5,4 млн. долара след концерт на Елтън Джон заради това, че жена използвала бидето в мъжката тоалетна, тъй като женската била претъпкана. Според ищецът това, на което е станал свидетел му е нанесло сериозна емоционална и психическа травма.

Обиден сериен убиец : Серийният убиец Ранд Крафт, който отнел животът на 16 души по особено жесток начин завежда иск от 60 млн. долара към издателството на Уорпнър Брукс. Причината за това е, че в тяхната книга той се почувствал омерзен и обиден по жесток начин заради извършените убийства. По думите на Ранд Крафт той не бил чак толкова лош човек.

Затворник осъдил затвор : Бенджамин Бръмбълс осъдил затвора, в който излежавал присъдата си, защото в неговата килия телевизорът можел да хване едва 36 кабелни програми.

Куче в микровълнова : Дороти Джонсън осъдила производителя на нейната микровълнова печка, защото никъде нямало предупреждение, че не може да суши мокрото си куче вътре в нея.

Крадец осъдил семейството, което е обрал : Наглият крадец осъдил на 500 000 долара семейството, което е обрал, защото се самозаключил в техния апартамент и стоял само на Кока кола и кучешка храна цели 8 дни.

Как се съди Батман? Кметът на турското градче Батман води дело срещу компания "Уорнър Брадърс", като твърди, че създателите на филма "Черният рицар" са използвали името на града без да са поискали разрешение. Градоначалникът обвинява създателите на филма и за многото неразкрити убийства и високия брой на самоубийствата сред жените. Той отдава това на психологическото въздействие, което успехът на филма оказва върху жителите на града.

Пенсионерът - плейбой : 77-годишният пенсионер - плейбой Ролф Еден се опитва да осъди 19-годишно момиче, защото му е отказала секс. Причината била възрастова дискриминация, обяснява пенсионерът - плейбой. След като цяла вечер са се забавлявали, двамата се отправят към дома на Ролф Еден. Тогава 19-годишната Катарина Вайс му казва, че той е прекалено възрастен за нея.

 
абсурдни искове куче в микровълнова пенсионер-плейбой сериен убиец
общо: | показване:
Captcha

Оценка на новината

5