Начало | Анализи | Френски престъпник: "Плащам подкупи в България и не ме закачат"

Френски престъпник: "Плащам подкупи в България и не ме закачат"

Анализи 0 Прочетено: 830 Кратка връзка
Размер на шрифта: Decrease font Enlarge font
Френски престъпник:
Джей е 23-годишен французин. Не пуши, не пие и не взима наркотици. Не много висок, добре изглеждащ, дори симпатичен френски младеж, с когото можеш да проведеш напълно нормален разговор.

Преместил се е в България през 2010 година. Защо?

Джей е расист и има няколко провокативни татуировки на видими места. Едната гласи: “Don’t tread on me!”. В родината си участва в расистка банда, която не пропуска повод да се сбие с чернокожи на публични места, като по този начин показва протеста си срещу начина им на живот.

Един ден бандата на Джей се сбива с група чернокожи, което, по думите му, предизвиква обявяването на него и на приятелите му за национално издирване във Франция. За това той стяга багажа си и заминава за Алжир. Там му е удобно, тъй като говорят френски и лесно можеш да се укриеш, давайки малки суми на определени хора. Следващата държава в пътуването му е Мароко, където ситуацията е горе-долу същата. По-късно идва в България, където обстановката му харесва. Отново може да подкупва и е почти сигурен, че няма да бъде екстрадиран обратно във Франция.

Наема си квартира, почти напълно скъсал с предишния си живот. Запознава се с нови хора, започва да учи български. И тук, разбира се, търси среда, подобна на неговата и затова започва тренировки по ММА и се бие за футболна агитка, когато организират бой с други футболни фенове.

Запознава се с група млади момичета, с които междувременно започва да излиза по заведения и нощни клубове. Разказва им за премеждията си в родината, като никога не казва точната причина да избяга от Франция. Постоянно води спорове с едно от момичетата заради непоносимостта му към чернокожи или, както той ги нарича – „негри”. Според него те са животни, които не заслужават да живеят и сами са виновни за това, че са дискриминирани.

Ако в Америка бял се разхожда в черен квартал, ще го убият”- казва той.

Според думите му, заради нанесен побой е обявен за национално издирване, но никой не му вярва. Обяснява, че тук му е лесно да плати на някого, за да не го екстрадират.

По-късно същата година прекъсва всички връзки с групата момичета под предлог, че едната е българка от арабски произход и приятелите му – расисти го заплашват заради познанството му с нея. Или, може би, е разказал прекалено много за себе си...

И до момента Джей живее в София, продължава да се бие с футболната агитка и е расист. Все още не е ясно защо точно е избягал от Франция, но ще остане. Джей не иска да бъде сниман, не иска да разкриваме истинската му самоличност и не иска да се връща в родината... Просто, защото тук му е удобно.
България Подкуп престъпник Франция
общо: | показване:
Captcha

Оценка на новината

5