Начало | Анализи | Десет сигнала за убийство на Бойко Борисов от 2001 до 2012 г.

Десет сигнала за убийство на Бойко Борисов от 2001 до 2012 г.

Анализи 0 Прочетено: 786 Кратка връзка
Размер на шрифта: Decrease font Enlarge font
Десет сигнала за убийство на Бойко Борисов от 2001 до 2012 г.

Един от най-строго пазените политици в България е министър-председателя в оставка Бойко Борисов. Още преди да стъпи в тази длъжност обаче, той е охраняван от НСО, тъй като за 12 години има повече от 10 сигнала за подготвяни атентати срещу него.

Информацията за подготвяните атентати срещу Борисов е строго конфиденциална и вероятно никога няма да види бял свят. Първия от най-сериозните сигнали е през 2003 година, когато от разузнаването на Белград предупреждават, че срещу Бойко Борисов се подготвя атентат, поръчан от Сретен Йосич - Йоца Амстердама.

Сретен Йосич е бесен на Борисов, който ръководи операцията по залавянето му в България и екстрадирането му в Холандия. Десетки секретни служби потънаха от срам, когато се оказа, че издирвания десетки години из цял свят Сретен Йосич от години живее със семейството си на бул. "Христо Ботев" в София. Йоца Амстердама е в прекрасни отношения в Милчо Бонев - Бай Миле и докато живее в апартамента си на бул. "Христо Ботев", безпроблемно двамата контролират трафика на синтетична дрога в цяла Европа.

Две седмици преди да бъде получен сигнала от Белград, на ГКПП "Калотина" е заловен албанеца Фарид Топчагич с два гранатомета в колата си. По-късно службите научават, че с тези гранатомети е трябвало да бъде извършен атентата срещу Бойко Борисов.

Втория сигнал от Белград е получен през 2005 година и гласи, че отново Сретен Йосич е поръчал убийството на тогавашния главен секретар на МВР. В подземните среди излиза информация, че Борисов е взел голяма сума пари за да си затвори очите за Сретен Йосич, но не е спазил обещанието си.

Генерал Кирчо Киров е бивш директор на Националната разузнавателна служба. Той заявява, че действително е имало сериозни сигнали срещу ген. Бойко Борисов, и в един от тях е фигурирало името на Ахмед Доган, но не като поръчител. 

Третия сигнал идващ от Белград идва през месец юни 2005 година, когато е подадена информация, че Земунския клан подготвя убийството на сегашния премиер. Основна причина за подготвяното убийство е залавянето и екстрадацията на Ненад Миленкович - операция ръководена от Бойко Борисов.

Сигнал за подготвян атентат е имало и срещу министър Цветан Цветанов, заедно с Бойко Борисов. Той е получен през месец юли 2009 година и е ставало дума за бомбен атентат. Два от подадените сигнали са за родни подготовки на убийството на Борисов, чиито поръчители са български престъпни фигури. По непотвърдена информация става дума за Красимир и Николай Маринови, известни като братята Маргини и Алексей Петров.

Генерал Кирчо Киров отказва да даде информация в кой от сигналите Ахмед Доган фигурира като поръчител на атентата и заявява, че при докато е бил директор на НРС не е постъпвал такъв сигнал. Източници от НРС заявиха, че тези данни никога няма да станат известни, тъй като българското разузнаване ще изгуби доверието на партньорските си служби.

Ахмед Доган Бойко Борисов заплаха Сретен Йосич Убийство
общо: | показване:
Captcha

Оценка на новината

5