Начало | Анализи | Кратка обява: Продавам си дроба!

Кратка обява: Продавам си дроба!

Анализи 78 Прочетено: 1609 Кратка връзка
Размер на шрифта: Decrease font Enlarge font
Кратка обява: Продавам си дроба!
Купувам - продавам
„Спешно продавам бъбрек. На 40г. съм в отлично здраве кръвна група 0 положителна. Спешно се нуждая от пари затова съм принудена да си продам собственият бъбрек. Моля който има нужда да ми пише.Цена по договаряне.“

„Спешно продавам бъбрек. Мъж на 37г. здрав, не боледувал . Моля пишете на i-mail - *********@abv.bg. Сумата е 8000 - 10000 евро - толкова ми трябват за лечението на дъщеря ми!“

Това гласят част от обявите, пуснати в Интернет, касаещи продажба на органи. Въпреки, че тази дейност е нелегална, подобни обяви се срещат в почти всеки сайт, публикуващ оферти за покупко-продажаба. Наред с обяви за автомобили, мебели и имоти, съвсем спокойно можете да се натъкнете и на заглавие „ Спешно продавам бъбрек!”

[caption id="attachment_7927" align="alignleft" width="270"]Цената на един бял дроб е около 116 400 долара Цената на един бял дроб е около 116 400 долара[/caption]

Човешкото тяло в пари

Продажбата на органи отдавна е изключително доходоносен бизнес. Неслучайно цели мрежи за трафик на хора се организират с цел продажба на части от човешкото тяло. Дори някои майки продават новородените си, за да послужат като част от схемата за търговия с хора.

Според Световната здравна организация годишно по света се правят над 10 000 операции с продадени органи. Тенденциите на черния пазар сочат,че белият дроб струва 116 400 долара, бъбрекът  се търгува за 91 400, а сърцето – за 57 000 долара.

Много пациенти, които пътуват до Китай, Индия и Пакистан за трансплантация, плащат до 200 000 долара за бъбрек на организирани групи, които купуват понякога и за по-малко от 5 000 долара органи от бедни и отчаяни хора.

На фона на тези тревожни обяви, хиляди пациенти, записани в списъци за трансплантация, чакат подходящия донор, за да оцелеят.

България в схемата

В България продажбата на органи се преследва от закона, но това не пречи на някои предприемчиви българи да се занимават с този „бизнес”.

През 2005 година двама мъже и една жена – Ясен Янков, Мартин Василев и Анелия Жекова, са задържани за това, че след като са продали собствените си органи, са вербували и други желаещи да търгуват с телата си. Определената цена е между 2 500 и 5 000 долара за бъбрек. „Донорите“ са минавали по маршрута Шумен – Истанбул за осъществяване на сделката.

През 2002 година друг българин е заловен в нелегална схема за продажба на органи. Димитър Белчинов, собственик на фирма в Германия, разпраща на над 70 клиники за трансплантации по света предложения гласящи: „Ние продаваме органи в отлично здраве!”. Според офертата, цената на един орган е 10 000 долара.

Може и легално!?

[caption id="attachment_7929" align="alignleft" width="300"]Ирански обяви Ирански обяви[/caption]

Колкото и невероятно да звучи, все още има страни, в които продажбата на органи е съвсем законен бизнес. В Иран, например, можеш да продадеш или да купиш бъбрек без законови последствия.

Вестник „The Guardian” е описал положението там по следния начин:
„За да рекламира бъбрека си, Марзие е написала кръвната си група и телефонния си номер на листчета хартия, които е разлепила в районите на няколко големи болници в Техеран. И други са направили същото. Някои са използвали „обяви” в по-голям формат, украсени с разноцветни букви, за да привличат вниманието.„

Продайте бъбрека си онлайн!

След справка в Интернет, екипът ни се натъкна на сайт със слоган: „Продайте бъбрека си онлайн”. Разгледахме го, за да видим, че на началната страница дори има реклама:
„Акция! Поканете приятел и намалете цената на нужния Ви бъбрек с 20%!”

Съдържанието на сайта е, меко казано, скандално. Има форма, чрез която можеш да предложиш на приятел, закъсал за пари, да продаде свой орган, както и информация за това колко можеш да спечелиш, ако продадеш бъбрека си.

Публикувани са и истории на хора, сблъскали се с лошата страна на живота, но оцелели благодарение на предприемчивия ход, който въпросният сайт им е помогнал да предприемат, както и лекарски становища по темата.

За щастие се оказа, че сайтът е направен с цел шега и не предлага подобни услуги.

Едва ли има някой, който продава органите си за удоволствие. Обикновено го правят хора, които спешно се нуждаят от средства или такива, измамени от престъпни организации.

Но, все пак е жалко, че хората дават части от телата си не, за да спасят тези, които имат нужда от тях, а себе си. 
продажба на органи трафик на хора човешки органи
avatar
mr scott 2019-09-26 15:10:56
Здравейте,

Имате ли нужда от удобен заем за вашето удовлетворение? Ние предлагаме достъпен 3% лихвен заем за местни и международни кредитополучатели. Ние сме сертифицирани, надеждни, надеждни, ефективни, бързи и динамични и работим заедно. ние даваме дългосрочен заем от 2 до 50 години най-много.

Имате ли нужда от директен, лесен и достъпен заем, за да платите за дълга, да започнете бизнес или по някаква друга причина? Ако е така, моля, свържете се с нас с вашата заявка за заем.

Тази оферта е за сериозни хора.

Изпратете ни имейл на адрес: accessloanfirm2030@gmail.com

WhatsApp: +79265038734

Сертифицирани сме,
надежден, надежден, ефективен, бърз и динамичен.

С Най-Добри Пожелания,
Скот Лари
Моля, свържете се с нас, ако се интересувате, чрез имейл: accessloanfirm2030@gmail.com
avatar
Matt 2019-09-16 22:33:34
Уважаеми господине / госпожо,

Искате ли да продадете бъбрека си? Търсите ли възможност да продадете бъбрека си срещу пари поради финансов провал и не знаете какво да правите, тогава се свържете с LORENA KIDNEY CLINIC днес и те ще ви предложат добра сума за бъбреците. Д-р ЛОРЕНА е нефролог в LORENA KIDNEY CLINIC. Те специализираха в хирургията на бъбреците, а също така се занимават с закупуване и трансплантация на бъбреци с жив съответен донор. Те се намират в Русия, Австрия, Германия, Швейцария, САЩ, Малайзия, Индонезия, Австралия, Полша, Испания. Ако се интересувате от продажба или закупуване на бъбрек, моля, не се колебайте да се свържете с тях по имейл: (LORENAKIDNEYCLINIC@GMAIL.COM)

КЛИНИЧНА ФОНДАЦИЯ НА ЛОРЕНА КИТАЙ
Телефон: +1 984 213 1994
Имейл: LORENAKIDNEYCLINIC@GMAIL.COM
avatar
Dr kenneth Raymond 2019-09-07 21:32:07
Искате ли да купите бъбрек или искате да продадете бъбрека си?
Търсите ли възможност да продадете бъбрека си за пари поради финансов разпад и не знаете какво да правите, тогава се свържете с нас днес и ние ще ви предложим добра сума за бъбреците. Казвам се доктор Реймънд съм нефролог в клиниката на UBTH. Нашата клиника е специализирана в Бъбречна хирургия и ние също се занимаваме с закупуване и трансплантация на бъбреци с жив съответен донор. Намираме се в Индия, Турция, Нигерия, САЩ, Малайзия и Великобритания. Ако се интересувате от продажба или закупуване на бъбрек, моля, не се колебайте да се свържете с нас по имейл. Имейл: drkennethraymond@gmail.com или drkennethraymond@outlook.com (Adamfred24@gmail.com) whatsapp +17022133132


очакваме вашия спешен отговор

drkennethr С уважение


  Д-р Реймънд.
avatar
DR.JOSEPH 2019-09-03 12:55:18
Това е за да информира широката общественост, че болницата Hosmat сериозно и спешно търси здрави донори на бъбреци, готови да продадат бъбрека си за $ 820,000usd (осемстотин и двадесет хиляди щатски долара).
Заинтересованите донори трябва да се свържат с Dr.hosmathospital@gmail.com или да се свържат с нас @our zonal headoffice 45 Magrath Road, Ричмънд Роуд, Бенгалуру, Индия.
Очакваме спешното ви спазване, тъй като нашите пациенти с уважение сериозно очакват трансплантация на бъбрек.
Обещаваме ви максимално удовлетворение. С най-добри пожелания, DR. JOSEPH
avatar
Dr. louis 2019-09-02 17:05:46
Искате ли да продадете бъбрека си?
Търсите ли възможност да продадете бъбрека си за пари поради финансов провал и не знаете какво да правите?
След това се свържете с нас днес чрез dr.louisclinic@gmail.com и ние ще ви предложим добра сума за бъбреците, защото спешно се нуждаем от бъбрек в нашата клиника или се обадете на 918704214690
имейл: dr.louisclinic@gmail.com
whatsapp: 1- (725) 2017759
Цена: $650,000usd
avatar
Елена 2019-08-30 02:50:34
Искате ли да вземете заем и не знаете къде да вземете истински заем?
Искате ли да започнете бизнес, но нямате капитал?
Трябва ли да кандидатствате за заем по някаква причина?

Надеждата ви най-накрая е тук, тъй като предоставяме бързи и надеждни заеми, нашата услуга е 100% истинска и гарантира, че ще получите вашия заем при кандидатстване, моля, свържете се с нас по имейл и одобрете днес на адрес: elenanino0007@gmail.com

Поздравления,
Елена
elenanino0007@gmail.com
avatar
Sarah Molodow 2019-08-15 11:45:47
Имате ли нужда от бизнес или личен заем?

Ако отговорът е да, искам да ви представя Джеймс Андерсън. Той е най-добрият и най-честен кредитор, който съм намерил в Craigslist. Получих заем от 178 000 долара, след като беше измамен няколко пъти плюс той също има инвестиционни програми. Той би могъл да ви помогне и от моя реферал, така че ако имате нужда от заем, всичко, което трябва да направите, е да напишете на Томас Андерсън с моя референтен код (aAC0112), важно е да заявите кода си, тъй като получавам препоръки.

Неговата информация за контакт е info.cashcraft84@gmail.com

Сара Молодов
avatar
DR DONALD 2019-08-12 19:52:46
Здравейте донор Добре дошли в ASSAM HOSPITAL дом за трансплантация на бъбрек
и хирургия се намираме в Индия, Малайзия, Испания и Нигерия.

По-долу е адресът на нашата болница в Индия

# 109 Амбари. G N B Road, Ню Делхи, Индия.
P.O Box 47, Гувахати, Индия.
RC: 781001
Тел №: 917584967659


ПРАВИЛА И УСЛОВИЯ

Документи, необходими за регистрация:

1) Копие от доклада на Кръвта

2) - Копие на валидна лична карта

Правила и условия

Потенциалният донор трябва

1) Бъдете в добро общо здраве и фитнес
2) да е на възраст най-малко 18 години и под 60 години

3) имат активна банкова сметка

ПОТЕНЦИАЛНИЯ ДОНОР НЕ ТРЯБВА ДА ВКЛЮЧИ:

4) алкохолен алкохолизъм или честа употреба
5) Употреба на активните лекарства


моля, отговорете ни относно ангажимента си, след като прочетете това възможно най-скоро

Поздравления.

Д-р Доналд
avatar
Łukasz 2019-07-14 20:15:42
Аз съм asukasz, аз съм тук, за да информирам хората, които се нуждаят от финансов проблем, че има решение и има тук Спасител в нашата страна, защото потвърждавам сумата на заема от 100,000 и съм дошъл на форума тук, за да свидетелствам за тази компания и никой не трябва да се съмнява в тази компания, защото те са реални и легитимни след срещата ми с тази компания, наречена Stella Rene заемна фирма, следвах стъпките им и те ми предоставиха моя размер на кредита, след като се свързах с тази компания и дойдох тук днес, всички, че има отговор на всички наши проблеми в тази страна, и днес аз съм много щастлив, защото имам моя кредит от компанията и искам всички, които се нуждаят от заем, да се свържат с тях днес на имейл mrsstellareneloanfirm1@gmail.com или свържете се с тях на WhatsApp +971586972460 или се свържете с бюрото за помощ на 586972460 за повече информация относно изискването за заем днес.

Łukasz
avatar
DR. ADITY 2019-06-23 19:59:53
Това е да информира широката общественост, че pradhan медицински
болницата е сериозно и спешно търси здрави донори на бъбреци, които са сериозни, за да продават бъбреците си за пари в размер на $ 780,000.00 USD.
Моля, ако някой е готов да дари своя бъбрек, моля свържете се с DR.PRADHAN.UROLOGIST.LT.COL@GMAIL.COM.
Вие също можете да разгледате нашия сайт за сътрудничество със: www.drpradhanurologist.com.
,
1 2 3 4 5 6 7 8 next общо: 78 | показване: 1 - 10
Captcha

Оценка на новината

5