Начало | Анализи | Топ 10 на неуспешните банкови обири

Топ 10 на неуспешните банкови обири

Анализи 0 Прочетено: 668 Кратка връзка
Размер на шрифта: Decrease font Enlarge font
Топ 10 на неуспешните банкови обири
Лош краснопис

Крадец подава бележка с исканията си на банкова касиерка в банка на HSBC в Бруклин. Тя се взира в нея няколко минути, след което му казва, че не разбира какво е написано. Смутен, мъжът си тръгва без да извърши обира, заради който отива в банката.

Да заседнеш на вратата

Трима обирджии на Royal Bank of Scotland засядат на въртящата се врата на сградата през 1975 година. Служителите им помагат да се измъкнат и те си тръгват без да откраднат нищо.

След кратък размисъл, обаче решават да се върнат в банката и да заявят намеренията си. Главният касиер се разсмива, когато чува исканията им, защото не ги приема на сериозно.

Ядосаният водач на групата се качва на гишето, за да покаже превъзходство, но си навехва крака и пада. Другите двама решават да избягат, но отново засядат на въртящата се врата.

Твърде разсеян

Крадецът Чарлз Робъртсън обира банков клон във Вирджиния Бийч. Когато излиза от офиса с парите, се сеща, че е оставил вътре бележката с исканията си. Връща се, за да я вземе, но забравя ключовете за автомобила, с който е дошъл. Изпада в паника и бяга от местопрестъплението пеша.

Оказва се, че автомобилът е на съквартиранта му, на който Робъртсън обяснил, че превозното средство е откраднато. От полицията, обаче, установили на кого е паркираната близо до обраната банка кола и арестували крадеца след кратко разследване.

Хванат преди обира

Банковият обирджия Ейбъл Фернандез опитвал два пъти да ограби банки, но не успявал. На третия път му провървяло – в края на 2008 година успял да направи два удара за ден. За негово съжаление, обаче, преди да извърши петия си опит за обир, бил аретуван. Защо? Случайно минаващ полицай видял фалшивото му оръжие, докато Фернандез чакал удобен момент да влезе в набелязания банков клон.

Стечение на обстоятелствата

Банда обирджии във Великобритания избягали от мястото на престъплението с автомобил. Преди да се отдалечат достатъчно, обаче, се блъснали в полицейски автомобил. Разбира се, били арестувани.

Да избягаш с градския транспорт

Робърт Майкъл Варела използвал такси, за да избяга след грабеж от банка. Малко след като се качил в лекия автомобил, обаче, боята, която касиерът от банката успял да сложи в сака с парите, избухнала, изпръсквайки го.

Тогава Варела решил да избяга пеша и се качил на първия автобус от градския транспорт, който му се изпречил пред очите. Превозното средство, обаче, попаднало в 20-минутно задръстване и той бил заловен.

Извод: Разчитай само на себе си

Обир без сак

Заплашена касиерка в Ню Хъдзън попитала крадеца дали има сак, в който да сложи парите. След като задала въпроса, обирджията избягал, тъй като явно не се сетил за тази подробност преди обира.

Обирджията избухна

Браян Уелс е принуден от ръководителя на престъпната групировка, в която членува – Кенет Брайс, да ограби банка.

За „стимул“ Брайс закача на врата на Уелс малка бомба, която избухва малко, след като полицията залавя крадеца. Браян Уелс загива на място.

Кенет Брайс имал нужда от парите, за да плати на наемни убийци да екзекутират бащата на приятелката му.

Не подценявай ситуацията

Даниел Гинли опитал да обере US Bank в Охайо като оглеждал подозрително всички -клиенти в банката, но... не и дребничкия 70-годишен дядо, който бил ветеран от Корея. След като взел парите, той минал покрай стареца и му изкрещял да се махне от пътя му. Ветеранът, обаче, го ударил и го държал притиснат до стената докато полицията пристигне на мястото.

44-минутната престрелка от 1997 година

В началото на 1997 година тежковъоръжените Емил Матастреану и Лари Филипс обират офис на Bank of America.

След като излизат от банката, те са пресрещнати от полицията и започват престрелка, останала в историята като 44-минутната стрелба. Обирджиите са убити, като са ранени 7 граждани и 10 полицаи.
Банка банков обир неуспешен обир
общо: | показване:
Captcha

Оценка на новината

5