Начало | Анализи | Показните убийства в България 2010 - 2012 година

Показните убийства в България 2010 - 2012 година

Анализи 0 Прочетено: 971 Кратка връзка
Размер на шрифта: Decrease font Enlarge font
Показните убийства в България 2010 - 2012 година
[caption id="attachment_7870" align="alignleft" width="173"]Боби Цанков Боби Цанков[/caption]

5 януари 2010 година

30-годишният Борис Цанков, по-известен като Боби Цанков, бивш радио водещ и автор на много от книгите за лица от подземния свят, е убит на 5 януари 2010 година. В злополучния ден Цанков паркира бронирания си джип в района на пл. Света Неделя, отивайки при адвоката си.

Той е застрелян на бул. "Александър Стамболийски" и ул. "Цар Самуил в София. По-късно същия ден в подозрение, че са поръчали убийството на Цанков полицията започва издирване на братята Маргини - Красимир и Николай Маринови, както и на сочения за наркобос Стефан Бонев-Сако.

Красимир Маринов и Сако са задържани още същата вечер. Ден по-късно съдът пусна Стефан Бонев, а на Големия Маргин е повдигнато обвинение в подбудителство за убийството на Цанков.

17 февруари 2012 година

30-годишният Асен Лазаров, сочен за наркодилър, умира, прострелян с 3 куршума във входа на блока в който живеел в столичния ж.к. „Лагера“.

Криминално проявен, родом от Сапарева баня. Лазаров бил в компанията на две жени, когато бил убит. Точно пред входа на блока му телефонът му звъннал и той влязъл вътре, за да проведе разговор.

Когато минали няколко минути и той не се върнал, двете жени отишли да го потърсят и го намерили прострелян.

За убийството е задържан 32-годишен столичанин с инициали Е.Д., регистриран за притеание на наркотици.

[caption id="attachment_7871" align="alignleft" width="205"]Йордан Харасимов - Даката Йордан Харасимов - Даката[/caption]

24 февруари 2012 година

52-годишният Йордан Харасимов – Даката, бизнесмен, занимавал се с търговия с морски деликатеси, е взивен в автомобила си – „Ауди А6“,  на кръстовище във Варна близо до Икономическия университет.

Бомбата е заложена под седалката на шофьора. Най-вероятната причина за убийството на бизнесмена са неуредени бизнес отношения.

Харасимов е бил собственик на фирмата „Север Експорт“, занимаваща се с търговия с рибни продукти и рапани. Фирмата на Харасимов е една от най-влиятелните на пазара по Северното Черноморие.

25 март 2012

[caption id="attachment_7872" align="alignright" width="150"]Кирил Кирилов - Шкафа Кирил Кирилов - Шкафа[/caption]

Кирил Кирилов по прякор „Шкафа“, свързван с групата за мокри поръчки „Наглите“, е убит с  пред блок 353 в столичния квартал Младост 3.

Смятан е за близък на един от лидерите на групата „Наглите”- Прокопи Прокопиев – Културиста. Кирилов е бил с жената, с която живеел на семейни начала - Соня, когато стрелците го нападат.

Адвокатът му коментира, че той е споделял неведнъж, че го следят лица, които не приличат на служители на реда. Кирил Кирилов е смятан от прокуратурата за един от хората, извършили отвличанията на студента Румен Гунински и бизнесмена Киро Киров и конвоирали жертвите до една от къщите в които ги държали.

[caption id="attachment_7873" align="alignleft" width="210"]Йордан Динов Йордан Динов[/caption]

4 април 2012 година

40-годишният благоевградски бизнесмен Йордан Динов е застрелян с шест куршума от упор на ул. „Будапеща“ и ул. „Св. св. Кирил и Методий“ в София с газов пистолет, преправен в боен.

Динов е управлявал букмейкърските пунктове "Planet win-365"в Благоевградско. Срещу въпросните пунктове са проведени много спецоперации във връзка с черно тото и незаконни залагания в Интернет.

За убийството на Динов са задържани Николай Станков - Дългия и Кирил Кирилов - Кики. Според прокуратурата, Станков е физическият убиец на Йордан, а Кирилов е съучастник. Те са проследили жертвата с лек автомобил „Субару Форест“, който е шофиран от Кики.

Двамата са били с перуки, за да бъдат разпознати по-трудно.

[caption id="attachment_7874" align="alignleft" width="210"]Васил Лазов - Железния Васил Лазов - Железния[/caption]

9 април 2012 година

52-годишният Васил Лазов, по прякор – Железния, е разстрелян с два куршума от ловна пушка в главата докато разтоварва автомобила си - "Сеат Толедо" пред дома си на ул. "Бяла Ружа“ 6 в столичния квартал „Княжево” .

Лазов е регистриран от полицията за изготвяне на неистински документи и е осъден за подкуп преди прехода. Собственик е на фирма „Железния” ЕООД за транспорт и спедиция, строителни материали, недвижими имоти и др. Малко след убийството става ясно, че Лазов се е занимавал с лихварска дейност .

14 април 2012

40-годишният бизнесмен Драгомир Бицов е застрелян с два куршума в главата в гаража си на ул. „Стадиона” в столичния квартал „Горубляне”на Разпети петък.

Тялото е открито от приятел на бизнесмена, който се притеснил, че Бицов не си вдига телефона. Според някои източници убитият е смятан за мозъка на организирана престъпна група – „Лихварите”, разкрита от МВР още през 2010 година.

Задържан за убийството е криминално проявеният Георги Георгиев, сочен за любовник на съругата на Бицов – Галина. Мотивите са лични.

[caption id="attachment_7875" align="alignleft" width="192"]Васил Донев - Доневио Васил Донев - Доневио[/caption]

3 юли 2012 година

42-годишният Васил Донев – Доневия, е разстрелян с 10 куршума, докато пътува в джипа си заедно с още трима – Емине и Мирослав Кьосеви, негови работници и охранителя си - Бинко Робов. Докато се движат в посока село Баня – Банско, неизвестни откриват стрелба по автомобила. На място загиват Робов и Донев, а уцелената от 8 куршума Емине Кьосева умира от раните си след няколко дни. Оцелява единствено Мирослав Кьосев, който е ранен с един куршум.

Доневия е смятан за много близък с братята Иван и Йордан Еринини (Гипсовете), известен е в Разложко като лихвар.
Боби Цанков Васил Лазов Йордан Харасимов - Даката Кирил Кирилов - Шкафа показни убийства
общо: | показване:
Captcha

Оценка на новината

5