Начало | Анализи | Покушение като по сценарий или „Филателен романс”

Покушение като по сценарий или „Филателен романс”

Анализи 1 Прочетено: 1201 Кратка връзка
Размер на шрифта: Decrease font Enlarge font
Покушение като по сценарий или „Филателен романс”

Стрелецът ранил Златко Баретата може би внимателно е чел криминалния роман „Филателен романс” от Виктор Топлийски. Там действието се развива в Търговския дом, Съдебната палата и наоколо - входове и изходи много. На задната корица даже има снимка на марка с Бойко Борисов. И той е в района. Намира се в Шератон - бившия хотел Балкан, където се развива част от действието на романа. Доста съвпадения. Май покойният Христо Калчев си има достоен наследник.
Статус в социална мрежаЗа пореден път се задава въпросът „Къде е истината?“, свързан с покушение. И интересното е, че съмнението винаги ще присъства в съзнанието ни. Тук обаче не става въпрос за манипулиране мнението на народа, а за това защо се получава така, че наяве излизат толкова версии за престъпление, на които хората са склонни да вярват... по малко на всяка една от тях.


Това вероятно се дължи на факта, че самите „мишени“ не са случайни хора от народа. И въпреки противоречието, което се получи (все пак, някой е достигнал до тях, след като се е опитал и да ги убие), това не са обикновени хора. Това са хора, занимаващи се с толкова много редни и нередни дела, и съответно, версиите се увеличават с всяка тяхна крачка или криване от пътя. И истината се потулва или изобщо не се стига до нея. Но това не пречи тя да бъде търсена, защото така са ни учили, още от малки, че истината рано или късно излиза наяве!


Да преминем към вчерашното покушение. Мястото – Съдебната палата на бул. Витоша; "мишената" – Златко Баретата, а версиите отново са много. И пак оставяме хората да решат и отсъдят, макар и негласно.

Покушението на Баретата и версиите:
[caption id="attachment_5255" align="aligncenter" width="335"]криминални новини Баретата[/caption]

Версия 1: Заради опита му да се върне в „бизнеса“.

Златко Баретата е осъден на 8 години от Софийски градски съд като лидер на група за разпространение на дрога. Заместник- градският прокурор на София – Роман Василев – смята, че когато веднъж излезеш от бизнеса с наркотици и други се внедрят в него, е трудно, дори невъзможно да се върнеш обратно. Точно това довежда на мисълта, че решението на Баретата да преустанови действие в тази сфера, му е донесло опит за покушение.

Версия 2: „Куршум за мълчание“ , „Куршум за предупреждение“ или „Куршум за отплата“ (Възможни мотиви)

  • Дадени свидетелски показания за един от лидерите на организираната престъпност.; (И разбира се, Баретата трябва да си плати за „злодеянието“ с четири куршума. Добра цена!)   • Помогнал е за задържането на Йоско Костинбродския в Солун;

  • Провал на голяма транзитна пратка за наркотични вещества;


Версия 3: Полузаконен бизнес със силово събиране на дългове и друг вид икономически рекет, извършван от хора на Златомир Иванов-Баретата. Именно сблъсък между конкуренти в този рекетьорски сектор или притиснати длъжници може да са поръчителите на покушението над Златомир Иванов.

Версия 4: Задържането на бандата на Варсанов, в която като член бе задържан и прокурорски син.

Версия 5: Изгода за Златко Баретата

На първа инстанция подсъдимият Златомир Иванов – Баретата получава 8 години присъда за трафик на наркотици. На втора инстанция той обжалва. Възможно е това да е план за проточване на делото. Макар и малко вероятно, предвид състоянието на Баретата и фактът, че това се доближава до мазохизъм, малцина смятат, че е възможно.

И отново стигаме до момента, в който не се знае къде е истината. И всъщност за кого е важна тя, след като има ранен човек, с опасност за живота. Тук нещата опират и до обществото.

Така, че истината рано или късно ще излезе наяве... или поне така са ни учили!
версии Златко Баретата покушение
avatar
Хора блейте! 2013-03-01 09:12:41
Хора блейте!
Както казват в кръчмата “Кьорав карти не играе” така е и в живота. Колко загряват, че справедливите протести за тока ловко бяха яхнати от руските специални служби, които свалиха правителството. Само кьорав не би установил този очеваден факт. Първоначалният справедлив протест за сметките на тока ескалира срещу правителството с неизпълними дивотии. Ха сега иди се оправяй. Помните ли песничката за мишлетата, ченгетата и досиетата. Е, за капак на всичко избраха за патриарх гласовито ченге! Ха да ни е честит ченгелогласния. То и цар комунист имахме за премиер, та едно ченге ли ще ни плаши. Набързо отсвириха и Люба Кулезич заради интервюто с Йордан Соколов и пускането в ефир на бившия офицер от КГБ Олег Гордиевски, който потвърди думите на Соколов за участието на руските специални служби и представи потресаващи данни за кадровият им потенциал. А за финал едно просташко стиховце:

Пожелание за назидание!
Бате Бойко ти си пич!
И на хуя да ти нее хич!
Тез червените лайнари
ще ги млати кой ги свари!
общо: 1 | показване: 1 - 1
Captcha

Оценка на новината

5