Начало | Анализи | Пет възможни изхода от случая с Баретата (СНИМКИ)

Пет възможни изхода от случая с Баретата (СНИМКИ)

Анализи 0 Прочетено: 849 Кратка връзка
Размер на шрифта: Decrease font Enlarge font
Пет възможни изхода от случая с Баретата (СНИМКИ)
Стрелецът, който рани Златомир Иванов - Баретата пред Съдебната палата вчера, е имал пет изхода от сградата, от която е стрелял. Постройката се използва от Софийска адвокатска колегия в по-голямата си част и има толкова много коридори, помещения и стълбища, които могат да бъдат използвани за бягство от снайперистите, че е много трудно да бъде хванат извършителят.

Сградата, в която се помещава Търговският дом има пет изхода, водещи на различни улици. Три от тях се намират от задната страна, което допълнително усложнява ситуацията с откриването на стрелеца.

До самото помещение, от което е стреляно, се стига по тесни дървени стълби, които създават впечатление, че ще се срутят всеки момент. На етажа под него има офиси на адвокати, а най-близкото стълбище за бягство от таванската стая, е само на няколко метра от адвокатска кантора. И, все пак, толкова много хора използват адвокатски услуги, че не е никак странно да се разминеш с бързащ човек по стълбите. Освен това всички са били разсеяни от факта, че таванското помещение гори и обвива коридорите в гъст дим.

Това е удобна тактика за отвличане на вниманието от истинския инцидент, който се случва само на няколко метра отсреща. Златомир Иванов - Баретата е прострелян точно на входа на Съдебната палата.

Разгледали сме и възможните версии за стрелбата.

[gallery link="file" ids="7605,7606,7607"]
Златко Баретата Златомир Иванов Стрелба
общо: | показване:
Captcha

Оценка на новината

5