Начало | Водеща тема | Главният секретар на МВР Светлозар Лазаров за трагедията в Мъглиж: Психолози помагат на работниците от завода

Главният секретар на МВР Светлозар Лазаров за трагедията в Мъглиж: Психолози помагат на работниците от завода

Водеща тема 0 Прочетено: 553 Кратка връзка
Размер на шрифта: Decrease font Enlarge font
Главният секретар на МВР Светлозар Лазаров за трагедията в Мъглиж: Психолози помагат на работниците от завода
Днес към 15.30 часа , в близост до мястото на инцидента, възникнал в района на производствената база в Мъглиж, Светлозар Лазаров – главен секретар на МВР и инж. Николай Николов – директор на ГДПБЗН, даде кратко изявление по първоначално събраните данни за трагичния  случай.

Той заяви,че Националната следствена служба поема разследването за взрива в Мъглиж.

Напомняме че, сигнал за взрив в цех за изработване на пиротехнически изделия бе получен в  11.27 часа на тел. 112 и на мястото веднага бяха изпратени екипи на пожарната и полицията.

Районът е обезопасен и работниците са евакуирани. Те са отведени в Казанлък и с тях работят психолози. По последна информация става дума за 1 загинал и трима ранени, заяви главният секретар на МВР Светлозар Лазаров, който пристигна в Мъглиж заедно с  директора на ГДПБЗН инж. Николай Николов.
По първоначални данни,най- вероятно става дума за грешка в техническия процес, но като цяло причината ще стане ясна след  приключване на разследването и и са налице резултатите от назначените експертизи, допълни Лазаров.
Окръжният прокурор Дичо Атанасов съобщи, че разследването ще се води от следовател от Националната следствена служба . Екипи от НСлС са изпратени на място в Мъглиж . Разследването е под наблюдението на Окръжна прокуратура – Стара  Загора.
Взрив Главният секретар на МВР мъглиж пострадали
общо: | показване:
Captcha

Оценка на новината

5.00