Начало | Водеща тема | Боксьорът Евгени убит заради татуировка

Боксьорът Евгени убит заради татуировка

Водеща тема 0 Прочетено: 353 Кратка връзка
Размер на шрифта: Decrease font Enlarge font
Боксьорът Евгени убит заради татуировка
Боксьорът Евгени убит заради татуировка

Една татуировка на десетокласничката Деница, направена от боксьора Евгени Тодоров (17 г.), е причината за убийството му. Така смятат родителите на Евгени - Янко и Таня Тодорови, пише "Труд".


Те днес бяха в Софийския апелативен съд, който остави в ареста убиеца на сина им Митко Мирчев (19 г.). Мирчев беше задържан, след като на 1 септември прободе смъртоносно с джобно ножче Евгени на автобусна спирка в столичния кв. "Сухата река". "Момичето не е виновно. Моят син нямаше връзка с нея. Не са се срещали, не са били в една компания. Деница е поискала Евгени да направи татус, а нейният приятел е ревнувал. Явно е решил, че трябва да се срещнат с Евгени", обясни бащата на убитото момче.


"Съжалявам много за случилото се", каза единствено в съдебната зала Митко Мирчев. Неговата адвокатка Ралица Петкова обясни, че клиентът е действал в условията на неизбежна отбрана. Според нея Евгени го е нападнал в гръб с палка, а Митко, за да се защити е извадил джобното си ножче.


"Митко Мирчев се е страхувал от пострадалия. Получавал е заплахи от него във фейсбук. Седмица преди това го е бил с метален бокс", каза защитничката. Тя подчерта, че след кръвопролитието Митко дал мобилния си телефон на Деница, която станала очевидец, и заръчал веднага да повика Бърза помощ. В съдебната зала да подкрепят Митко Мирчев бяха дошли неколцина младежи. Близки на убития боксьор също присъстваха в залата.

Няма етикети за тази новина
общо: | показване:
Captcha

Оценка на новината

5