Начало | Водеща тема | Богаташ от Пловдив изчезна след важен разпит за убийство

Богаташ от Пловдив изчезна след важен разпит за убийство

Водеща тема 0 Прочетено: 340 Кратка връзка
Размер на шрифта: Decrease font Enlarge font
Богаташ от Пловдив изчезна след важен разпит за убийство
Богаташ от Пловдив изчезна след важен разпит за убийство

Богатият предприемач от Пловдив - Георги Тучев, е изчезнал дни, след като е бил разпитван в прокуратурата за убийството на митничаря Георги Дребчев, пише ТrafficNews.bg, като се позовава на полицаи.


Задържаните преди два месеца килъри на Дребчев - Иван Шиеков и Божидар Атанасов, са натопили бизнесмена, твърдят от разследването. Според хора от фирмата, това принудило един от най - богатите мъже в България да се покрие. Преди месец Тучев е бил извикан за разпит в Специализираната прокуратура в София и на следващия ден от него няма и следа. Според една от версиите той е напуснал страната.

Божидар Атанасов и Иван Шиеков бяха арестувани за убийството на митничаря Георги Дребчев през май, припомня „Марица”. Задържането стана при зрелищни операции на “Пещерско шосе” и на изхода на Пловдив към магистралата, пред базата на “Балканстар”. 15 години след фаталния изстрел криминалистите твърдят, че пистолетът е бил в ръката на Божидар Атанасов.

Сочат Шиеков като негов съучастник в мократа поръчка. В деня на арестите обаче има и друго интересно задържане. Жители на село Караджово стават свидетели на мащабна полицейска операция в дома на прочутия рокер - Малено, шеф на пловдивското рокерско братство “Вагабондс”. Малено е отведен в полицията, а в дома му започват обиски. След разпитите той е освободен. Божидар Атанасов (47) и Иван Шиеков (67) са със солидни криминални досиета.

Версиите за убийството бяха свързани с работата на Дребчев в митниците, припомня "Марица". И до днес бивши митничари помнят колегата си като изключително арогантен и парадиращ с възможностите си човек. Демонстрирал стандарт, надвишаващ многократно мижавата заплата на държавен служител в Агенция “Митници”. Негови познати разказват, че са виждали багажника му пълен с пари.

Репутацията на Георги Тучев е на изключително безкомпромисен човек. Възходът му започва по време на управлението на СДС. Според запознати в бизнеса му е инвестирал и бивш министър. В края на 90-те в Съединение вече работи модерна фабрика за опаковки, а няколко години по-късно Тучев купува и фабриката за безалкохолни напитки "Дерби". Последните мегаинвестиции на бизнесмена са линията за бутилиране на минерална вода "Бачково" в района на Асеновград , както и ВЕЦ по пътя Пловдив - Смолян.

Във фаталната вечер на 13 юни Георги Дребчев е забелязан в ресторант “Фрапе” в ЖР “Тракия”. Бил там с любовницата си. Убийците му явно са наясно с програмата му и го чакат във входа на блока, в който живее със семейството си срещу поликлиниката в квартала. След смъртта му става ясно, че митничарят има супер луксозен апартамент в пресечка на “Иван Вазов”. Той остава собственост на семейството му, а в къщата му в Съединение, която прилича на крепост, и до днес продължават да живеят родителите му.

Дребчев е погребан с „кралски” почести в истинска гробница. Тя е изградена от скъп кафяв мрамор и гранит. Отгоре е издигнат паметник в цял ръст на митичния митничар. В ръката си държи мобифон, тъй като той никога не се разделял с телефона си.

Фирмата на Тучев „Нова трейд” влезе агресивно на пазара за минерални води преди три години. Капацитетът за бутилиране на предприятието е 70 хил. бутилки на час. Финансирането за изграждането му е осигурено от собствени средства на "Нова трейд", Сосиете женерал Експресбанк и от европейски фондове - по оперативна програма "Развитие на конкурентоспособността”. Компанията "Нова трейд" е 100% собственост на Георги Тучев, който е и неин съуправител заедно със Стоян Узунов. 

Последният публикуван отчет е за 2011 г. и показва приходи от над 45 млн. лв., с 9% ръст на годишна база. Компанията дава работа на десетки жители на Съединение и Асеновград. Печалбата за годината е била 3.57 млн. лв., което е увеличение с 38% спрямо резултата от 2010 г. Според отчета всички активи на компанията се оценяват на 60.43 млн. лв., над половината от които са имоти, машини и съоръжения.

Няма етикети за тази новина
общо: | показване:
Captcha

Оценка на новината

5