Начало | Водеща тема | Мъж нападна медици от Спешна помощ - не искали да прегледат баща му

Мъж нападна медици от Спешна помощ - не искали да прегледат баща му

Водеща тема 0 Прочетено: 314 Кратка връзка
Размер на шрифта: Decrease font Enlarge font
Мъж нападна медици от Спешна помощ - не искали да прегледат баща му
Мъж нападна медици от Спешна помощ - не искали да прегледат баща му

Поредно нападениe над екип на Спешна помощ - този път в Кресна. Роднини на пациент нападнали дежурните медици с викове и обиди посред нощ.

Скандалът станал заради 48-годишния Христо Димитров. Малко след полунощ мъжът вдигнал кръвно, а синът му повикал линейка. От телефон 112 обаче преценили, че случаят не е спешен и не изпратили такава.

„Ние се хранихме, пиехме и по едно време на баща ми му стана лошо. Тръгна да се качва нагоре. Стана му лошо, падна на земята и звъннахме. 4-5 телефона сменихме да не кажат, че се шегуваме с тях. Как ви е ЕГН-то, на колко години е, какво е, що е. Нито ЕГН-то знам, нито нищо", обясни пред Нова телевизия Митко Димитров, син на Христо.

След като линейката не пристига, Митко качва баща си в колата и го води в спешния център в Кресна, където започва да буйства и да ругае, разказват медиците.

Никой е смее да застане пред камерата на Нова заради страх от саморазправа. Направи го колегата им Димитър Котрулев.

„Бърза помощ не е викана. Нашите колеги не са викани да отидат. Доколкото разбрах, нещо са имали със 112 - и с тях са се държали агресивно, с псувни и т.н и те са преценили, че не е спешно. Агресивни са били. След една семейна свада всичко прехвърлят на нас", твърди фелдшерът Димитър Котрулев.

Медиците натиснали паник-бутона, но полицията се забавила 15 минути, тъй като дежурни униформени има чак в Сандански. Митко отрича да е бил агресивен, но признава, че бил изнервен. А баща му се чувствал дискриминиран.


Това е пореден инцидент в спешното в Кресна. Лекарите разказват, че често са обект на агресия. Жалби в полицията обаче не смеят да подават, тъй като градът е малък и лесно могат да бъдат открити за саморазправа.

Час след случката с това семейство, лекарка от спешното е била нападната и от наркозависим.

Няма етикети за тази новина
общо: | показване:
Captcha

Оценка на новината

5