Начало | Водеща тема | Свекърва обвини снаха си в отвличане

Свекърва обвини снаха си в отвличане

Водеща тема 0 Прочетено: 286 Кратка връзка
Размер на шрифта: Decrease font Enlarge font
Свекърва обвини снаха си в отвличане
Свекърва обвини снаха си в отвличане<br />

Свекърва подаде сигнал в полицията, че снаха й взела дъщеря си от нейния дом въпреки забранителната заповед на съда и така предизвика ареста й, съобщава struma.bg. 71-годишната Кръстана Комитова се обадила в полицията в Благоевград и подала оплакване, че снаха й Ивайла Комитова отвлякла 7-годишната Борислава.


Бабата обяснила пред служителите на реда, че тя се грижи за внучката, тъй като съдът издал забранителна заповед по Закона за домашното насилие както на майката Ивайла, така и на бащата Борислав. Двамата не трябвало да припарват до жилището, детската градина и местата за социални контакти на непълнолетната си дъщеря съгласно съдебното решение.


След сигнала полицаите бързо открили Ивайла Комитова и я задържали за 24 часа, а детето върнали на бабата. По Закона за домашното насилие на майката е издадена 6-месечна забрана да доближава детето. По същата причина бащата Борислав Комитов бе даден на съд миналата година. Той бе отстранен за година от апартамента, в който живеели неговата майка Кръстана и малолетната му дъщеря Борислава. Закрилата бе осъществена, след като родната му майка подаде молба в Районен съд по Закона за защита от домашно насилие. Ден след получаване на заповедта, той я беше нарушил.


Вечерта пристигнал пиян в жилището и поискал да вземе детето, майка му се възпротивила и той я ударил. Жената потърсила помощ в полицията и веднага пристигнали трима служители на реда. Тогава Борислав бе обвинен за престъпление против правосъдието. Сега в същата ситуация е и съпругата му, пише още изданието.

Няма етикети за тази новина
общо: | показване:
Captcha

Оценка на новината

5