Начало | Водеща тема | Пловдивският бизнесмен Тодор Коев пребит заради дългове

Пловдивският бизнесмен Тодор Коев пребит заради дългове

Водеща тема 0 Прочетено: 323 Кратка връзка
Размер на шрифта: Decrease font Enlarge font
Пловдивският бизнесмен Тодор Коев пребит заради дългове
Пловдивският бизнесмен Тодор Коев пребит заради дългове

Полицията е иззела записи от няколко камери в района на луксозния кафе-клуб на бул. "Васил Априлов" в Пловдив, където вчера сутринта беше жестоко пребит строителният предприемач Тодор Коев, съобщава "24 часа".

Той е бил нападнат около 7,45 ч. от двама мъже с железни прътове. Биячите са носели зелени защитни жилетки. Пред очите на няколко ранобудни клиенти на лъскавото заведение Коев е смлян от бой.


Още вчера му е била извършена операция, тъй като черепът му е счупен. В момента е в стабилно състояние и няма опасност за живота му, съобщиха от университетската болница "Св. Георги".

"Очакваме до края на деня да получим медицинската документация и ще образуваме досъдебно производство. Вероятно се касае за нанасяне на средна телесна повреда", коментира пред "24 часа" районният прокурор на Пловдив Гергана Мутафова. Започнали са разпити на свидетелите на инцидента.

Основната версия е, че Коев е пребит заради финансови задължения.


Производствената му база от 58 дка в пловдивското село Ягодово и двата му офиса в града са били обявени за продан от съдия-изпълнители още през 2013 г., но все още не са изтъргувани. Единият от кредиторите на бизнесмена е бившият собственик на телевизия "Евроком" Георги Барбудев. Върху дяловете на Коев в четири фирми има наложени запори и от "Пиреос лизинг България". Дружеството си търси от строителя 35 146 евро главница плюс лихви. Коев дължи на НАП и налози за над 1 млн. лева.

Няма етикети за тази новина
общо: | показване:
Captcha

Оценка на новината

5