Начало | Водеща тема | Издирват строителен предприемач, за да го вкарат в затвора

Издирват строителен предприемач, за да го вкарат в затвора

Водеща тема 0 Прочетено: 303 Кратка връзка
Размер на шрифта: Decrease font Enlarge font
Издирват строителен предприемач, за да го вкарат в затвора
Издирват строителен предприемач, за да го вкарат в затвора

Строителният предприемач Стоян Анастасов-Джимито вдигна високо кръвно и влезе по спешност за лечение в болница в Гърция, пише "Марица".


В прединфарктно състояние съм, горната граница ми е 200, разказа Анастасов по телефона. Той е предпочел гръцката клиника заради изключително добрите специалисти.

Междувременно от прокуратурата потвърдиха, че той има влязла в сила присъда, която трябва да бъде изпълнена. От държавното обвинение са окомплектували документите с искане съдебна охрана да го арестува и да изпълни присъдата. Джимито обаче е преминал границата с Гърция преди решението на магистратите.


Вярвам в българската съдебна система, но в случая става дума за грешка, контрира Анастасов. По думите му той е реабилитиран, а присъдата му все още се обжалва.


44-годишният бизнесмен в качеството си на управител на “Айлин строй” ЕООД бе признат за виновен в това, че от 29 юни 2009 г. до 14 август същата година е избягнал плащането на ДДС в размер на 500 000 лева. Това е станало чрез използване на документи с невярно съдържание при водене на счетоводството. Той обаче продължава да твърди, че това не е вярно, не е измамил данъчните и е сключил реална сделка.


Предстои до дни развръзка по случая. Ако Стоян Анастасов не бъде открит от органите на Съдебна охрана на посочения от него адрес и се установи, че е в чужбина, според процедурата прокуратурата трябва да издаде европейска заповед за арест. В такъв случай трябва да бъде арестуван от гръцките власти и да бъде върнат у нас за изтърпяване на присъдата. Джимито обаче е категоричен, че срещу него няма влязла в сила присъда.

Няма етикети за тази новина
общо: | показване:
Captcha

Оценка на новината

5