Начало | Водеща тема | В Русе разследват схема за пране на пари

В Русе разследват схема за пране на пари

Водеща тема 0 Прочетено: 323 Кратка връзка
Размер на шрифта: Decrease font Enlarge font
В Русе разследват схема за пране на пари
В Русе разследват схема за пране на пари

Окръжната прокуратура в Русе и служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност" в областната дирекция на МВР разследват схема за пране на пари. Претърсени са два офиса на русенски фирми, откъдето са иззети счетоводна и фирмена документация, компютърна информация и компютърни системи, съобщиха от полицията.


Оперативните действия започнали, след като в началото на август постъпила информация относно съмнения за пране на пари.


Според първоначалните данни румънски гражданин - управител на регистрирана у нас счетоводна фирма, е водел счетоводството на няколко български фирми и с цел неплащане на ДДС и избягване на данък печалба, той е намалявал финансовите им резултати. По този начин били нанесени щети за държавния бюджет в особено големи размери.


В хода на разследването е изяснено, че чужденецът се е водел и управител на дружество, регистрирано в друга държава от ЕС.


По информация на полицията в периода от 2012-2014 г. румънецът е издавал фактури за фиктивно извършени консултантски бизнес услуги. Преводите на средствата за тези фиктивни услуги се осъществявали чрез банкови трансфери от обслужваните от него български фирми към чуждестранно дружество.

Няма етикети за тази новина
общо: | показване:
Captcha

Оценка на новината

5