Начало | Водеща тема | Уникален апаш разби две врати и две стени пред няколко камери и открадна велосипед в блок в Пловдив

Уникален апаш разби две врати и две стени пред няколко камери и открадна велосипед в блок в Пловдив

Водеща тема 0 Прочетено: 289 Кратка връзка
Размер на шрифта: Decrease font Enlarge font
Уникален апаш разби две врати и две стени пред няколко камери и открадна велосипед в блок в Пловдив
Уникален апаш разби две врати и две стени пред няколко камери и открадна велосипед в блок в Пловдив

Баща засне крадец, който разбива две врати и две стени в жилищна кооперация и задига новия велосипед на сина му, съобщи Нова телевизия.

Видеокамерите, с които е оборудван целия блок, не уплашили наглия бандит. Въпреки че камерите ясно и отчетливо са заснели лицето му, полицията все още не може да разгадае кой е крадецът. Затова отчаяният баща разпространи снимките му в социалната мрежа фейсбук и потърси помощ от приятели, за да намерят крадеца.


Апашът атакува посред бял ден нова жилищна кооперация в центъра на Пловдив. Наглият обир става преди пет дни, малко преди 19:00 часа, когато живеещите в болка се прибират от работа.


Крадецът не се стреснал от охранителните устройства. 10 видеокамери, монтирани на различни места, проследили и заснели всяко негово движение. След като отворил външната врата на кооперацията, се насочил към подземния гараж. Там също не срещнал особена трудност при разбиването на заключената врата.


Крадецът влиза в гаража. Насочва се към паркираните автомобили и проверява дали има случайно незаключена кола. Оглежда в тях има ли ценни неща, които може да открадне. После тръгва към общото помещение. Този път не разбива вратата, а влиза по друг начин – разбивайки стените от гипсокартон.


„Обикаля вътре и гледа за по-ценни неща, но явно не намира друго, което може да се вземе, тъй като е бил сам и взема само колелото. От камерите не се вижда да има опит да изнесе други неща”, казва Илиян Гаджев.


Ограбеният мъж от съображение за сигурност не си показва лицето. Това е второто детско колело, което задигат на големия му син. Преди година по същия начин откраднали първият велосипед на детето му. Тогава крадецът бил друг и също го заснел. Но и тогава от полицията не успяват да го хванат.


Мъжът е предал записите на полицията. Но седмица вече няма отговор. От полицията отказаха коментар с мотива, че работят по случая. Все още обаче не са разпознали кое е лицето, заснето на камерите.


„Аз почти съм го хванал. Очаквам те да го хванат, защото аз съм почтен човек и не искам да се саморазправям. Най-възмутителното е, че ние нямаме система, която да противостои ефективно на битовата престъпност. Т.е. хората, които посягат на собствеността на другите хора, признавайки си вината в съда, биват освобождавани и оттам нататък пак са на улицата”, казва потърпевшият. В края на разговора, той еднозначно подхвърля, че след камерите идва ред на оръжието.


 

Няма етикети за тази новина
общо: | показване:
Captcha

Оценка на новината

5