Начало | Водеща тема | Мошеници измислиха нова измама на гърба на бедстващите в Мизия

Мошеници измислиха нова измама на гърба на бедстващите в Мизия

Водеща тема 0 Прочетено: 245 Кратка връзка
Размер на шрифта: Decrease font Enlarge font
Мошеници измислиха нова измама на гърба на бедстващите в Мизия
Мошеници измислиха нова измама на гърба на бедстващите в Мизия

Нова телефонна измама на гърба на бедстващите в Мизия измислиха за борени дни ловки мошеници. Клопката е по стандартния начин - измамниците звънят по телефона и искат пари кеш, за да помогнат на бедстващо семейство след наводнението в Мизия.


Мошениците се представят за служители в Агенция „Социално подпомагане". От ведомството обясниха за Дарик, че пари „на ръка" не се взимат, а помощи се правят на място в офисите на агенцията.


За новата схема на телефонна измама съобщи за Дарик бившият депутат Венцислав Лаков.


Мошениците звъннали на мобилния му номер и поискали пари, за да помогнат на бедстващо семейство в Мизия: „Случи ми се нещо интересно при посещението ми в Мизия и пострадалите села в околността. Получих обаждане от гражданин, който се представи със стандартно име, от типа Иван Петров, Николай Георгиев, и се представи като служител на регионалното звено на Агенцията за социално подпомагане за София-област. Господинът поиска нещо много интересно - да финансираме пътуването на пострадало семейство от Мизия до София, като партия „Атака" поеме разходите за транспорта. Първо, много страна искане, само едно-единствено семейство влиза във фокуса на Агенцията. Второ, едно регионално звено, което е доста далече. Агенцията е структурирана на териториален принцип, би трябвало да ме потърсят от Враца или от община Мизия. В крайна сметка аз предложих да поемем разходите, но да ми представят фактура за тях. В този момент човекът рязко изгуби желание да си общуваме и да обсъждаме въпроса. Попитах за какво семейство става дума, той очевидно се затрудни. Най-вероятно става дума за телефонна измама.


Пред Дарик изпълнителният директор на Агенцията за социално подпомагане отрече негови служители да се искали пари по телефона: „Има две приемни, които са разкрити. Едната е в детската градина, другата е на гърба на общината на град Мизия и само там се подават молби, които след това се обработват и едва тогава се изплащат помощите на хората. На ръка пари не се изплащат. Служители на дирекция „Социално подпомагане" не звънят по телефона на хората".


Освен в Мизия, финансова помощ за пострадалите в Мизия може да се направи на място в регионалните офиси на Агенцията за социално подпомагане.

Няма етикети за тази новина
общо: | показване:
Captcha

Оценка на новината

5