Начало | Водеща тема | Зверство! Бивш затворник изнасилил баба, дала му само 8 лева

Зверство! Бивш затворник изнасилил баба, дала му само 8 лева

Водеща тема 0 Прочетено: 280 Кратка връзка
Размер на шрифта: Decrease font Enlarge font
Зверство! Бивш затворник изнасилил баба, дала му само 8 лева
Зверство! Бивш затворник изнасилил баба, дала му само 8 лева<br />

Бивш затворник изнасилил 87-годишна старица, защото имала да му даде само 8 лв. Потресаващата история е от монтанското село Габровница. Преди дни делото срещу 37-годишния Методи М. влезе в монтанския окръжен съд, пише novini.bg.


Тричленен наказателен състав постанови за него 8 години лишаване от свобода при първоначален строг режим. В мотивите по делото, съдията описва подробно целия ужас, който изживяла възрастната жена в нощта на 10 февруари т.г. Баба Иванка и Методи са съселяни. И двамата живеят в Габровница. Мъжът е с богато криминално досие. Зад гърба си има 17 влезли в сила присъди, съобщава "Конкурент". Преди да се случи всичко Методи бил в дома си. След като употребил солидно количество алкохол, тръгнал да броди из улиците, за да търси още пиене и цигари. Не намерил отворен магазин и решил да влезе в къщата на баба Иванка С. Промъкнал се в двора, почукал на прозорчето на приземния етаж, но никой не се обадил. Рецидивистът решил, че е „чисто“ и може да влиза. Свалил стъклото и се промъкнал вътре. Стигнал до кухнята където видял, че е заключено. С едно рамо отворил вратата. Старицата се събудила в този момент и с треперещ глас попитала кой е. Методи започнал да крещи, че иска пари. Жената му казала, че всичко, което има е под мушамата на масата й. Тъй като мъжът намерил само 8 лв., решил, че ще насили старицата, която започнала да се моли през сълзи да я остави. Тогава Методи я заплашил с нож, като й казал, че ще запали къщата й. Започнал да я удря по главата и я изнасилил. След като приключил с гаврата, крадецът се промъкнал на втория етаж. Там намерил телевизор с плосък екран, който решил да продаде. Тръгвайки си заплашил бабата, че ако каже на някой за всичко, ще бъде убита, а домът й запален.


На следващия ден продал телевизора за 30 лв., а с парите си купил билет за влак, с който възнамерявал да избяга, но бил заловен от полицията. Омерзената жена се оплакала на кмета на Габровница, а на следващия ден сигнализирала и в полицията. Постановявайки присъдата, съдебният състав посочва в мотивите си, че престъпленията извършени от Методи М. са от изключително висока степен на опасност и социална укоримост. От друга страна отбелязва, че е многократно осъждан за различни престъпления, но наложените наказания не му повлияли по никакъв начин. Наред с това съдът сочи и безкритичността на извършителя за случката и поведението му в съдебното заседание. Наложено му е най-тежкото наказание - 12 години лишаване от свобода, но тъй като пожелал процесът срещу него да се гледа по съкратена процедура, то е намалено с 1/3 и така присъдата му е 8 години затвор.


За бабата остава срамът и 10 000 лв. обезщетение, което съдът уважи да й бъде изплатено. Присъдата подлежи на обжалване пред софийския апелативен съд. Габровница е най-грабеното село в община Монтана. В него има 1 200 души, като две трети от тях са роми. Общенското ръководство и полицията търсят средства, за да поставят в Габровница 20 камери. Полицаите се надяват видеонаблюдението да спре апашите и кражбите да намалеят.

Няма етикети за тази новина
общо: | показване:
Captcha

Оценка на новината

5