Начало | Водеща тема | Вижте какво са написали банковите терористи до вложителите! ДАНС арестува още двама!

Вижте какво са написали банковите терористи до вложителите! ДАНС арестува още двама!

Водеща тема 0 Прочетено: 182 Кратка връзка
Размер на шрифта: Decrease font Enlarge font
Вижте какво са написали банковите терористи до вложителите! ДАНС арестува още двама!
Вижте какво са написали банковите терористи до вложителите! ДАНС арестува още двама!

На 29 юни 2014 г. в 15:30 ч. служители на Държавна агенция „Национална сигурност”, под ръководството на Районна прокуратура – София, проведоха специализирана операция на територията на столицата. Задържани са две лица – български граждани за противозаконни действия по чл. 326, ал. 1 от НК. Това се казва в официално съобщение на сайта на ДАНС.


Установено е, че лицензиран инвестиционен посредник е изградил мрежа от свързани фирми за маркетингови услуги, чрез която на 26-27 юни 2014 г. на физически и юридически лица са изпратени стотици съобщения, озаглавени „Информационен бюлетин относно рисковете за депозити в български банки” със следното съдържание:


„• Изпадането в ликвидна криза на една от най-големите български банки, Корпоративна Търговска Банка, напомни за съществуващите рискове, които съществуват при съхранение на активи в депозити и депозитарни инструменти.


• В допълнение, фондът за гарантиране на влоговете е изключително декапитализиран и не може да покрие загубите на влогове дори за една от много български банки, а БНБ няма юридически права да компенсира влогове на фалирали банки.


• Корпоративна Търговска Банка НЕ Е ЕДИНСТВЕНАТА банка в ликвидна криза. Налице са индикации, че Уникредит, Инвестбанк и Токуда са в много тежко състояние и дори и малък процент тегления биха довели тези институции до фалит. В това число, не засягаме банките, които са филиали на гръцки финансови институции и чиито активи имат директна експозиция към гръцката финансова криза.


• В предвид ниските лихви по депозитите и високата вероятност от фалит, рискът за вложените активи е неоправдан.


• Налице е риск за валутния борд и девалвация на българската валута, подобна на ситуацията от 1998 г. Депозитите на гражданите ще бъдат изгубени или пожертвани за спасяването на българската икономика.


Във връзка с тези факти разполагаме с изгодно предложение как може да предпазите вашите средства.”


При извършените процесуално-следствени действия от офис на територията на София са иззети компютърни конфигурации.


Установена е връзка между лицата и задържаните по-рано в столицата четирима души.


Работата по случая продължава.


Държавна агенция „Национална сигурност” благодари за бързата реакция и желанието за сътрудничество на гражданите. В агенцията са получени многобройни сигнали, които са послужили за образуване на проверки и предприемане на конкретни действия.


 

Няма етикети за тази новина
общо: | показване:
Captcha

Оценка на новината

5