Начало | Водеща тема | Масово отмъкват стари и евтини коли

Масово отмъкват стари и евтини коли

Водеща тема 0 Прочетено: 214 Кратка връзка
Размер на шрифта: Decrease font Enlarge font
Масово отмъкват стари и евтини коли
Масово отмъкват стари и евтини коли

Ръст в кражбите на стари автомобили регистрират от МВР. Такива коли най-често нямат застраховка „Каско" и тогава загубата е изцяло за сметка на собственика, обобщава Нова телевизия.


Кризата и бедността удариха и автокрадците. Според официалната статистика на МВР, над 60% от колите, които са били откраднати през тази година, са коли на 10 и повече години и не са от луксозни марки.


Всяка година в България се крадат повече от 3 000 коли. За разлика от други години обаче днес бандитите избират стари коли от 90-те години на миналия век. Ръст в тези кражби отбелязват и застрахователите.


Колите се крадат от експерти. Техният термин за разфасоване на откраднатия автомобил е "цепене". След разфасоването започва да се изчислява печалбата.


Полицаите съветват да заключваме колата добре, да не оставяме ценни вещи на видимо място в купето и ако имаме средства да монтираме GPS модул за проследяване с автономно захранване.


Все пак успокояващото според МВР е, че има лек спад в кражбите на коли. През май 2013 година в България са били откраднати 287 автомобила, а през май тази година задигнатите коли са 249.

Няма етикети за тази новина
общо: | показване:
Captcha

Оценка на новината

5