Начало | Водеща тема | Среднощният стрелец в София се оказа шеф на транспортна фирма, ранил палестинец

Среднощният стрелец в София се оказа шеф на транспортна фирма, ранил палестинец

Водеща тема 0 Прочетено: 224 Кратка връзка
Размер на шрифта: Decrease font Enlarge font
Среднощният стрелец в София се оказа шеф на транспортна фирма, ранил палестинец
Среднощният стрелец в София се оказа шеф на транспортна фирма, ранил палестинец

Един човек беше леко ранен, след като 57-годишният собственик на транспортна фирма откри огън от балкона на жилището си на столичната улица „Софроний Врачански” вечерта в неделя.


Стрелецът е задържан, все още не са ясни мотивите му.


Зам.-директорът на СДВР Христо Терзийски каза пред Би Ти Ви, че са получени 4 сигнала от граждани между 20:45 и 21:00 часа и на място са били изпратени екипи на 3 РПУ и специализираните полицейски сили. Стрелецът е бил задържан, като „след извършена проба се установи, че лицето е употребило сериозно количество алкохол”.


Простреляният е палестински гражданин, като се е отървал само с драскотина в областта на седалището. Указана му е медицинска помощ в болница, като все още не е ясно с какво е стреляно по него.


Терзийски посочи, че пострадалият е бил случайно преминаващ. Той отказа да коментира дали има конфликт между живеещите в квартала българи, араби и други чужденци. „Не може да се правят генерални изводи за района”, подчерта той.


Съседите споделят, че са помислили, че става въпрос за игра между деца и дори не им е хрумнало, че някой може да открие стрелба срещу случайно преминаващи. 


Те успяха да се успокоят и върнат по домовете си късно в нощта срещу понеделник. Тази сутрин се провежда втори оглед на мястото.

Няма етикети за тази новина
общо: | показване:
Captcha

Оценка на новината

5