Начало | Водеща тема | Квесторка оплете и КФН в мрежите си

Квесторка оплете и КФН в мрежите си

Водеща тема 0 Прочетено: 168 Кратка връзка
Размер на шрифта: Decrease font Enlarge font
Квесторка оплете и КФН в мрежите си

Наталия Кумпикова – малко е да се каже, че това е неформалният лидер, сивият кардинал, скритата лимонка, човекът, който дърпа конците в областта на инвестиционният надзор в Комисията за финансов надзор. И то не толкова заради това, че Бойко Атанасов – заместник-председателят на КФН, ръководещ управление „Надзор на инвестиционната дейност“ няма никакъв опит в тази сфера и идва от парашутното място шеф на НАП. А най-вече защото главатарката на ревизорите дотолкова се е разпасала, че вече работи, както казват брокерите „от собствено име и за собствена сметка“. Това е твърде опасно за интересите на КФН и особено за шефката й Карина Караиванова, която с преобладаващо нови и партийно назначени кадри се опитва да направи работещ екип.

Да, ако някой използва КФН, за да ограбва българските инвестиционни посредници това на първо място е техният гробокопач Кумпикова. Щетите, който КФН нанася на радния пазарен сегмент, доверявайки се на комбинативния мозък на въпросната госпожа вече са неизчислими.

Тя като доверено лице на Надзора е и посланикът на държавния интерес. Това е твърде опасно, защото безогледната дама вече има славата не на квестор на КФН, който закрива дружества, а на безмилостен палач, чиято единствена мисъл е бързото умъртвяване на избраните жертви.

А те за кратко време се увеличиха главоломно. Сериозни пазарни играчи канто „ Златен лев“ , „Глобал маркетс“, „Позитива“, „Цитадела“, „Интерактив“, „Бета корп.“ И още много други загубиха лицензите си. И не само това – техните мениджъри бяха подложени на професионален геноцид. Навсякъде личи нейния почерк – липсвали пари имало ограбени клиенти. Вместо да оздравява дружествата, тя ги доразболява и умъртвява.

Ако хвърлите бегъл поглед върху изпадналите в немилост пред КФН инвестиционни посредници, ще се убедите, че комай единственият квестор, който влиза в тях, и то от години наред, е Наталия Кумпикова. Първата мисъл, която идва на ум на непредубедения наблюдател е, че тази дама явно е свърхпрофесионалист, чутовен експерт и пример за порядъчност, която няма равна на себе си в България. Не, в превърналия се в концлагер за българските играчи роден пазар, при тях идва „Менгеле“.

Да сте чули за дружество, в което „доктор“ Кумпикова е влязла и в резултат на взетите от нея мерки, е оздравено и продължава да работи на пазара? Не-е-е-е, такива на Кумпикова не й минават. Тя може да пообещае нещо на собствениците и мениджърите на инвестиционния посредник – колкото да генерира нереални очаквания, подплатени със сериозни финансови ангажименти, а след това да забрави. Който проявил наивност и се набутал – хак да му е.

С тези атестации госпожата може да бъде избирана за квестор до пенсия. Тя е царица на непозволените хватки. Все още живите пазарни играчи не смеят да я упрекнат директно в корупция – както при избора й за тази отговорна роля, така и в изпълнението й. Но дават воля на страха от непредсказуемостта й, често далеч извън рамките на закона.

Някои от тези хора твърдят нещо ужасно. Кумпикова била успяла да убеди ръковоството на КФН, че българските инвестиционни посредници почти без изключение били крадци и мошеници и затова пазарният им дял трябвало да се нсведе до минимум. В дъното на тази конспирация обаче бил факта, че няколко мощни западни посредници имали интерес към нашия почти девствен пазар, но поставили изискването той да бъде разчистен за тях. „На разметено“ , както казва народът, те щели на пристигнат триумфално на бели коне и да образоват и насочват непохватните и необразовине български кандидат инвеститори, за които банковия депозит, макар и при отрицателни нетни лихви е единствената инвестиционна възможност. Това начинание, разбира се, е придружено от съответните финансови потоци, за които вече бил проправен и пълноводно течал канал през Кумпикова до най-високите етажи на Регулатора.

Боже, пази България!

Източник: mignews.info

Няма етикети за тази новина
общо: | показване:
Captcha

Оценка на новината

0