loading...
Начало | По света | Задават се нови проблеми за Европа

Задават се нови проблеми за Европа

По света 0 Прочетено: 37170 Кратка връзка
Размер на шрифта: Decrease font Enlarge font
Задават се нови проблеми за Европа

На тях ще станем свидетели през следващите месеци

Европа е на прага на нови проблеми.

 

Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа /ОССЕ/ твърди, че спешното финансиране ще доведе до пагубни последствия за Европа, пише „Дойче веле“.

 

Тук става дума за финансирането, предназначено за подпомагане на икономическия с пад, причинен от пандемията, което вероятно ще подхрани корупцията в цяла Европа.

 

В изявление на ОССЕ се казва, че престъпниците са много адаптивни в кризисни ситуации и ще намерят начини да кандидатстват с измами за помощ.

 

„Страните, засегнати от пандемия в 57-членния блок на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа (ОССЕ), ще бъдат допълнително затрупани от корупция през следващите месеци“. Това заяви Томас Гремингер пред австрийската агенция АПА.

 

"Подозираме, че през следващите месеци ще станем свидетели на много повече корупция", заяви швейцарският дипломат и генерален секретар на базирания в Женева орган, фокусиран върху сигурността в блока.

 

"Престъпниците се адаптират бързо към слабостите на обществените системи, предизвикани от кризата с коронавируса", каза Гремингер. Той добави, че вероятно трафикът на хора също ще се увеличи.

 

"Граничният контрол, въведен отново през март в почти всички държави от ЕС - по-рано "без граници", натовари много власти и отклони ресурси", каза той. Освен това предупреди, че престъпниците сега експлоатират подобни недостатъци.

 

И това положение беше допълнително затруднено "от много националистически инстинкти, солови инициативи и едностранни изолационни подходи", заяви той.

 

Преди пандемията в Шенгенската зона, включваща 22 държави от ЕС и 400 милиона европейци, са се осъществявали приблизително 1,25 милиарда пътувания годишно.

 

 

Източник: vesti.bg

Европа пандемия Томас Гремингер ОССЕ
общо: | показване:
Captcha

Оценка на новината

0