Оповестяват публично за СРС-та и ако не стават за доказателстваПредишна новина
Училището - новият наркопазарСледваща новина

 ч.

Времето в момента България, град София
+1 C

Делото „Бай Миле“ – отново в съда и засекретено

Статия   0 коментара
Височина+- AРазмер+- Принтиране
Делото „Бай Миле“ – отново в съда и засекретено
VN:F [1.9.22_1171]
Оценка: 0.0/5 (0 гласа)

На 30 юли тази година се навършиха 9 години от убийството на сочения за бос на СИК Милчо Бонев – Бай Миле. Той беше показно разстрелян заедно с охранителите си в ресторант „Градина“ на стадион „Славия“ в София.

В началото на октомври магистратите започват ново разглеждане на материалите по делото, тъй като ВКС отмени двете оправдателни присъди на обвиняемите заради допуснати групи грешки при събирането на доказателствен материал и прилагането му по делото.

Припомняме, че подсъдимите Стилиян Георгиев – Мишката, Анатолий Мънков – Плъха, Тихомир Дочев – Мравката и Георги Стефанов получиха оправдателни присъди на две инстанции. Този път обаче делото за убийстото на Бай Миле влиза в съдебната зала засекретено.

Според един от защитниците на подсъдимите, тази мярка не е необходима, тъй като при предишните заседания отново е имало записи от СРС, приложени като доказателствен материал, но те не са били засекретени.

В периода на показните убийства не един подземен бос губи живота си в кървави престрелки и взривове. Загиват Константин Димитров – Косьо Самоковеца, покосен в Амстердам, Евгений Стефанов – Женята, Илия Павлов, Филип Найденов – Фатик, Илия Павлов, Стоил Славов и още подземни босове.

Четиримата обвиняеми са заловени след проведено мащабно разследване и след като ДНК на Мънков попада на бутилка в джипа на нападателите. Тогава разследващите започват да подслушват телефона му, откъдето стигат до останалите трима обвиняеми.

Поръчителите на убийството така и не са открити. Първоначално се смята, че Сретен Йосич стои зад поръчката, по-късно съмненията падат върху Слободан Джурович – Кардинала, но съдът преценява, че няма достатъчно доказателства.

Обвиняемите са оправдани на две инстанции, но поради допуснати процесуални грешки, делото е върнато от ВКС за преразглеждане.

Статия   0 коментара

Най-четени новини