Начало | Личности | Бистра Мощева – от света на тениса в света на парите

Бистра Мощева – от света на тениса в света на парите

Какво е общото между тренировките на корта, славата от победите, сложните изчисления и заплетените операции от света на финансите? Отговорът е Бистра Мощева. Може да не сте чували това име, но тази млада дама е доказателството, че да играеш тенис и да управляваш пари са две напълно съвместими дейности.
Личности 0 Прочетено: 374 Кратка връзка
Размер на шрифта: Decrease font Enlarge font
Бистра Мощева – от света на тениса в света на парите

Тя е категоричното потвърждение на правилото, че когато човек има необходимите качества, винаги постига целите си, независимо от средата и обстоятелствата около него.
Въпреки постиженията й досега, Бистра Мощева рядко може да бъде отразена в светските новини, защото успехите й нямат нищо общо с евтините сензации от типа
"гащите на Преслава" или "поредния развод на Благо Джизъса".


Талантливата българка печели Европейското първенство по тенис, когато е едва на 15 години. Започват да я наричат "детето звезда на корта". Бързо придобива слава и отвъд граница – в Германия, където работи заедно с един от най-добрите треньори.


Заниманията на корта са всичко за нея в продължение на години. Държи да се доказва сама, въпреки солидните финансови възможности на родителите си.
Завършва с отличие гимназия във Виена. След това се връща в Германия, където следва в университет. Специалността обаче не отговаря на желанията й и тя избира да се прибере в родината.
"Имах период, в който се бях поотпуснала. Никой не е съвършен. Бях се отдала на непрекъснати купони, нощни заведения и шопинг до втръсване. В един момент обаче "лампичката ми светна" и осъзнах, че не може така. Тате няма да плаща цял живот, а аз искам да постигна много и съвсем различни неща", споделя Мощева.
Осъзнавайки реалните си цели, Бистра решава отново да се занимава с тенис, но вече като треньор. На корта става спаринг партньор с редица известни личности, без да предполага, че един ден те ще са нейни клиенти в бизнеса с финансите.


През януари миналата година разбира за нова позиция и отива на интервю за работа в Прогресив Трейдинг. Назначена е още на следващия ден, а с днешна дата вече я наричат "Кралицата на ценните книжа".


Поема управлението на клиентски потрфейли в България, Гърция и Румъния, твърди се, че консултира една от основните корпорации на финансовия сектор в Източна Европа.
Бистра Мощева е финансово независима, защото безспорните й управленски качества и професионализъм й осигуряват месечен доход от 50 000 долара.
Бизнес дамата управлява финансите на клиенти с богата гама от занимания. Гласуват й доверие боксьор номер едно у нас Кубрат Пулев, бизнесменът Красимир Маринов и родната ИТ следа в Холивуд Петър Митев. Голяма част от работата й е свързана и ситуирана в САЩ.


"Доволна съм от живота си, но винаги искам още. Ще продължавам да се развивам и да вървя напред. Ще ми се повече момичета в България да разберат, че могат да променят живота си сами. Със собствените си сили и способности. И без стотинка от джоба на поредния Чичко Паричко. Той не ви трябва", категорична е Бистра Мощева.

 

Източник: crimes.bg

пари Бистра Мощева тенис
общо: | показване:
Captcha

Оценка на новината

0