Начало | Личности | Откриха Лъчезар Иванов - Терориста застрелян в главата в Бояна

Откриха Лъчезар Иванов - Терориста застрелян в главата в Бояна

Известният в годините на силовите групировки Лъчезар Иванов - Терориста, приближен на Мето Илиенски и един от приятелите на братята Галеви, е мъжът, който днес бе открит мъртъв с огнестрална рана в работещия си автомобил в "Бояна", съобщава struma.com. Терориста е един от основателите на ВИС, авер на Георги Илиев през годините.
Личности 234 Прочетено: 8004 Кратка връзка
Размер на шрифта: Decrease font Enlarge font
Откриха Лъчезар Иванов - Терориста застрелян в главата в Бояна Снимка: 24 часа

Самоубилият се в Бояна предприемач  Лъчезар Иванов през 1983 г., когато е бил само на 20, е участвал в опит за отвличане на самолета София-Варна и насочването му към Виена. Тогава властите правят постановка и заблуждават четиримата "терористи", че кацат във Виена, където искали да избягат от прелестите на социализма.  Атакуват аероплана на земята. Единият от похитителите е убит. Лъчезар Иванов е осъден на 10 години затвор. Получава и прякора Лъчо Терориста.

Ето какво пише по този повод покойният вече журналист Крум Благов:

Отвличанията на самолети бяха по-чести през 60-те, 70-те и 80-те години на ХХ век, преди да се усъвършенстват мерките за сигурност по летищата. В историята на българската авиация тази мода настъпва, разцъфтява и се изживява заедно с епохата на комунизма, когато върховна мечта на много хора беше да избягат от него. Затова всички отвличания са били с една сравнително скромна цел и тя не е откуп или пускане на политически затворници. Похитителите във всички случаи са използвали самолета по предназначение - само като превозно средство. Исканията им се свеждат единствено до това се промени маршрутът му до летище, закъдето не продават билети. На Запад.

През 1983 г. за това си мечтаят и четири момчета от София. Лъчезар Иванов (19), Красен Гечев (22), Ивайло Владимиров (17) и Валентин Иванов. Всички имат проблеми: Гечев е бил в дисциплинарна рота, Владимиров е на отчет в детската педагогическа стая за измами, а Иванов, който е войник, е следствен за кражби.

В края на февруари 1983 г. Ивайло и Валентин играят боулинг в софийския дворец на културата с авиотехника Иван Цолов. Той им разказва как по време на чартърен полет от Бургас за Варшава в края на 1982 г. един поляк отвлича българския самолет. Похитителят хванал стюардесата и се заканил да й отреже главата с бръснач, ако екипажът на самолета не го отклони за Виена. Валентин много харесва разказа и предлага на Владимиров да избягат по този начин на Запад.

Речено-сторено. Убеждават Лъчезар и Красен да дойдат с тях. На 6 март 1983 г. момчетата си купуват четири билета за самолета до Варна за вечерта на следващия ден. Куриозното е, че на Красен му става лошо в самолет, затова купуват билети за полет с малка машина - Ан-24. Останалата част от подготовката е да се снабдят със западна валута за харчене в Австрия. На 6-и вечерта обикалят заведенията и купуват на черно 290 долара и 100 марки. След това се почерпват. Утре вечер сме в австрийски бар! - казва войникът. Всъщност утрешният ден ще е последният в живота му.

Остава още един проблем - за пътуване със самолет, дори по вътрешните линии, трябва паспорт, а Валентин като войник няма. Лъчезар пък си го е изгубил. Ивайло е дал назаем на някакъв си Едуард 10 лева и му взема паспорта уж като залог. Лъчезар използва паспорта на Едуард, понеже си приличат на снимката, а своя дава на Красен. Валентин също се снабдява отнякъде с чужд паспорт.

На 7 март войникът е в ареста на поделението за някакво провинение, обаче успява да избяга. Другарите му го чакат с такси наблизо и му дават цивилни дрехи. Обядват в ресторант "Шумако" край София и се почерпват добре. Оттам отиват на летището и пият за кураж по още 100 грама водка. В барчето си разпределят ролите. Оръжието им са джобни ножчета, които Ивайло е купил сутринта. Хвърлят чоп кой ще хване стюардесата. Пада се на най-младия, но той се уплашва и казва: Да си я лови Валентин. Войникът демонстрира най-голям кураж и приема.

Разделят се на две двойки. В едната са Лъчезар и Валентин, а в другата Красен и Ивайло. За да не събудят подозрение, решават да минат през КПП на двойки през интервал 15-20 минути. Ивайло ги съветва да скрият ножчетата под катарамите на коланите си, за да не ги открие металотърсачът на охраната. Двама от тях обаче са без колани и пускат оръжието в джобовете си. Цялата подготовка е толкова аматьорска, че са необходими доста случайности, за да се превърне детинският замисъл в трагедия.

Проверката се оказва повърхностна. Ножчетата им не са открити. За да са защитени откъм гърба, те сядат най-отзад, на последните четири седалки в самолета. Той е пълен, пътниците са около 40 души. Някои от тях чакат до последния момент за билет и смятат, че имат голям късмет, като са се вредили за полета.

Самолетът излита по разписание в 18 часа. След 15 минути, когато стюардесата раздава бонбони и кафе, войникът започва уж да повръща. Той седи до илюминатора и за да може тя да стигне до него, Лъчезар й отстъпва мястото си. Щом се навежда над Валентин, той я дръпва до себе си и притиска ножчето до гърлото й. В същия момент Красен и Ивайло хващат пътниците пред себе си, като увиват коланите си около вратовете им. Лъчезар се изправя на пътеката, размахва ножа си и заплашва да убие всеки, който се опита да им попречи. Вика, че са рецидивисти, излезли от затвора и готови на всичко. Заканва се да счупи някой илюминатор и да разхерметизира самолета, за да загинат всички, ако не изпълнят исканията им. За парламентьор е пратен един полковник, който е сред пътниците.

В пилотската кабина са трима души Пламен Сталев (26), който се обучава за командир, бордният механик Ангел Узунов и инструкторът Иля Лалов (29). Той си спомня: Бяхме някъде над Ловеч, когато един военен почука и каза, че четирима са нападнали стюардесата и искат да летим за Виена. Инструкциите в такива случаи са да им изпълниш желанията, ако можеш, за да не рискуваш живота на пътниците. Да стигнем до Виена беше невъзможно, защото всеки самолет зарежда с толкова гориво, колкото му е необходимо за полета и ние имахме гориво за един час плюс 30 минути за резерва. Предложих им по радиоуредбата да кацнем в Истанбул, но те бяха категорични: Виена.

Отначало бордният инженер, а после и командирът отиват да убеждават похитителите, че това е невъзможно. Момчетата обаче заплашват да отрежат пръста на стюардесата, дори порязват ръката й близо до китката. Заканват се да взривят самолета - казват, че имат четири бутилки със запалителна течност. Това е блъф, но екипажът няма как да знае. Не виждах друг начин освен да продължим за Варна, като им кажем, че тръгваме за Виена -разказва Лалов. Похитителите са толкова наивни, че отказват някой от тях да отиде в кабината. Освен това вече се стъмва. Тези две обстоятелства правят възможна заблудата. Над 40 минути самолетът кръжи над Варненския залив, за да изразходва горивото и да даде време на летището да се подготвят.

Във Варна научават за инцидента със самолета още в 18.25 ч. Електричеството над целия град е спряно, за да не видят похитителите морето. Стюардесата Марта Константинова и Стоян Милков от летището във Варна, които знаят безупречно немски, ще се представят за австрийци и трябва да заблудят похитителите, че са във Виена. Обличат ги в някакви импровизирани униформи. След като освободят заложниците, похитителите ще бъдат обезвредени от група командоси, които владеят карате.

Самолетът каца във Варна около 19.55 ч. Валентин завежда стюардесата в тоалетната и се заключва там с нея, докато траят преговорите. Отварят вратата на самолета. Милков и Константинова влизат и се представят за австрийци. Само че похитителите не говорят немски и викат стюардесата да им превежда. Войникът не я пуска, но отваря вратата на тоалетната. В това време екипажът тайно пуска четирима командоси през вратата на багажното отделение. През шпионката те виждат кои и къде са похитителите.

Родната конфекция обаче издава конспирацията. Лъчезар не е спокоен. Още във въздуха забелязва морето, но другите го убеждават, че това е Дунав. Сега той сочи Милков и вика: Не го ли виждате, че е с българско яке?

Валентин хлопва вратата и се заключва със стюардесата в тоалетната. Ще те убия! Излъгахте ни! - вика той. Няма време за повече преговори. Четиримата командоси от багажното нахълтват в салона и обезвреждат тримата похитители. Други двама влизат през пасажерския люк на самолета и разбиват вратата на тоалетната в момента, в който Валентин посяга да пререже гърлото на стюардесата. Двамата стрелят почти едновременно и той пада, убит на място. Ножът му тупва в полата на стюардесата.

Единственият пострадал пътник е един от заложниците. В момента, когато командосите влизат в самолета, той решава да им помогне и напук на предупреждението на стюардесата скача на крака. Те решават, че е от терористите и го приспиват с един удар. Доста време след това той още ходи на лечение - увредено е трайно зрението му. Бих искал да знам кой ме удари - казва той на следователя. - Аз съм бивш боксьор, ама така не са ме улучвали. Двама от останалите пътници, дотогава спокойни, изпадат в нервна криза. Те бяха просто в истерия и искаха да се саморазправят с похитителите. Наложи се да ги пазим от тях - свидетелства един от командосите.

Стюардесата, обляна в кръв, е откарана във Варненската болница. Ранена е в шията и в ръката, но леко. Ще умра ли? - пита тя. Има късмет - раната е на милиметри от сънната артерия. Екипажът на самолета е награден с ордени, а на другия ден за похитителите е изпратен специален самолет с командоси, който ги връща в София.

Председател на съда, който гледа делото им, е Димитър Попов, по-късно министър-председател на България. Адвокат на един от подсъдимите е бъдещият министър на правосъдието Петър Корнажев. Лъчезар е осъден на 10 години затвор, Красен на 9, Ивайло на 7, но по-късно Върховният съд намалява наказанието му като непълнолетен на 5 години. Красен Гечев излиза от затвора предсрочно условно през 1989 г. и през 1992-а моли за копие от делото, което му е необходимо за американските емиграционни власти. Дали са му признали атентата за актив?

Така завършва текстът на Крум Благов. 

Преди повече от 10 години Красен е убит. Главата му е отрязана и заровена на 20 метра от тялото му на Витоша. Предполага се, че мократа поръчка е дело на руската мафия.

Ивайло Владимиров-Иво Кучето гние в затвор в чужбина.

Източник: 24Chasa.bg

Братя Галеви ВИС Георги Илиев Лъчезар Иванов - Лъчо Терориста Лъчезар Иванов - Терориста
avatar
Xsefigdccd 2018-04-25 01:47:02
http://cm.aimsttp.org/cop/wiki/index.php/Полицейский_С_Рублёвки_-_3_Сезон_5_Серия_u6_Полицейский_С_Рублёвки_-_3_Сезон_5_Серия http://cm.aimsttp.org/cop/wiki/index.php/Полицейский_С_Рублёвки_-_3_Сезон_5_Серия_w8_Полицейский_С_Рублёвки_-_3_Сезон_5_Серия http://cm.aimsttp.org/cop/wiki/index.php/Полицейский_С_Рублёвки_-_3_Сезон_5_Серия_y9_Полицейский_С_Рублёвки_-_3_Сезон_5_Серия http://cm.aimsttp.org/cop/wiki/index.php/Улица_-_2_Сезон_10_Серия_"S1_Улица_-_2_Сезон_10_Серия http://cm.aimsttp.org/cop/wiki/index.php/Улица_-_2_Сезон_10_Серия_^^u4_Улица_-_2_Сезон_10_Серия http://cm.aimsttp.org/cop/wiki/index.php/Улица_-_2_Сезон_10_Серия_^Y5_Улица_-_2_Сезон_10_Серия http://cm.aimsttp.org/cop/wiki/index.php/Улица_-_2_Сезон_10_Серия_:D0_Улица_-_2_Сезон_10_Серия http://cm.aimsttp.org/cop/wiki/index.php/Улица_-_2_Сезон_10_Серия_:M5_Улица_-_2_Сезон_10_Серия?%boundary%
Content-Disposition: form-data; name="wpAntispam"


%boundary%
Content-Disposition: form-data; name="editingStatsId"

f2457958b8ae8da25ce4e076beffcaa5
%boundary%
Content-Disposition: form-data; name="wpSection"


%boundary%
Content-Disposition: form-data; name="wpStarttime"

20180423231744
%boundary%
Content-Disposition: form-data; name="wpEdittime"

20180423231744
%boundary%
Content-Disposition: form-data; name="wpScrolltop"


%boundary%
Content-Disposition: form-data; name="wpAutoSummary"

d41d8cd98f00b204e9800998ecf8427e
%boundary%
Content-Disposition: form-data; name="oldid"

0
%boundary%
Content-Disposition: form-data; name="parentRevId"

0
%boundary%
Content-Disposition: form-data; name="format"

text/x-wiki
%boundary%
Content-Disposition: form-data; name="model"

wikitext
%boundary%
Content-Disposition: form-data; name="wpTextbox1"

Улица - 2 Сезон 10 серия >X9 Улица - 2 Сезон 10 серия<br><br>[http://tvfilm.pro/j/CGC3 <br><br>СМОТРЕТЬ Улица - 2 Сезон 10 серия - <br><br><br><br>[http://tvfilm.pro/j/CGC3 Улица - 2 Сезон 10 серия - <br>[http://tvfilm.pro/j/CGC3 Улица - 2 Сезон 10 серия - <br>[http://tvfilm.pro/j/CGC3 Улица - 2 Сезон 10 серия - <br><br>k0<br><br>„Улица - 2 Сезон 10 серия без рекламы" ua<br>"Улица - 2 Сезон 10 серия смотреть" vk<br>"Улица - 2 Сезон 10 серия смотреть" ua<br>"Улица - 2 Сезон 10 серия смотреть" рус<br>„Улица - 2 Сезон 10 серия без рекламы" укр<br>[Улица - 2 Сезон 10 серия - ru<br>«Улица - 2 Сезон 10 серия смотреть онлайн» fb<br>[Улица - 2 Сезон 10 серия - hd<br>Улица - 2 Сезон 10 серия hd<br>Улица - 2 Сезон 10 серия ok<br>[Улица - 2 Сезон 10 серия - kz<br>``Улица - 2 Сезон 10 серия`` vk<br>"Улица - 2 Сезон 10 серия смотреть" xф<br>„Улица - 2 Сезон 10 серия без рекламы" кф<br>`Улица - 2 Сезон 10 серия` рус<br>`Улица - 2 Сезон 10 серия` kz<br>[Улица - 2 Сезон 10 серия - укр<br>«Улица - 2 Сезон 10 серия смотреть онлайн» укр<br>``Улица - 2 Сезон 10 серия`` vk<br>"Улица - 2 Сезон 10 серия" кф<br>"Улица - 2 Сезон 10 серия смотреть" рус<br>```Улица - 2 Сезон 10 серия``` ua<br><br><br>[http://wcwpr.com/UserProfile/tabid/85/userId/3360033/Default.aspx Улица - 2 Сезон 10 серия - <br>[http://cordexfun.cordex.com/UserProfile/tabid/609/UserID/1890264/language/en-GB/Default.aspx Улица - 2 Сезон 10 серия - <br>[http://estore.reckon.com.au/UserProfile/tabid/43/UserID/406959/Default.aspx Улица - 2 Сезон 10 серия -
%boundary%
Content-Disposition: form-data; name="wpSummary"


%boundary%
Content-Disposition: form-data; name="wpSave"

Save page
%boundary%
Content-Disposition: form-data; name="wpEditToken"

931a8594629142be0fa2ff0b9a5be6455ade6998 \
%boundary%
Content-Disposition: form-data; name="wpUltimateParam"

1
%boundary%-- http://cm.aimsttp.org/cop/wiki/index.php/Улица_-_2_Сезон_10_Серия_:O5_Улица_-_2_Сезон_10_Серия http://cm.aimsttp.org/cop/wiki/index.php/Улица_-_2_Сезон_10_Серия_:R6_Улица_-_2_Сезон_10_Серия http://cm.aimsttp.org/cop/wiki/index.php/Улица_-_2_Сезон_10_Серия_:u8_Улица_-_2_Сезон_10_Серия http://cm.aimsttp.org/cop/wiki/index.php/Улица_-_2_Сезон_10_Серия_;a8_Улица_-_2_Сезон_10_Серия http://cm.aimsttp.org/cop/wiki/index.php/Улица_-_2_Сезон_10_Серия_B0_Улица_-_2_Сезон_10_Серия http://cm.aimsttp.org/cop/wiki/index.php/Улица_-_2_Сезон_10_Серия_D6_Улица_-_2_Сезон_10_Серия http://cm.aimsttp.org/cop/wiki/index.php/Улица_-_2_Сезон_10_Серия_G3_Улица_-_2_Сезон_10_Серия http://cm.aimsttp.org/cop/wiki/index.php/Улица_-_2_Сезон_10_Серия_H6_Улица_-_2_Сезон_10_Серия http://cm.aimsttp.org/cop/wiki/index.php/Улица_-_2_Сезон_10_Серия_J6_Улица_-_2_Сезон_10_Серия http://cm.aimsttp.org/cop/wiki/index.php/Улица_-_2_Сезон_10_Серия_M0_Улица_-_2_Сезон_10_Серия http://cm.aimsttp.org/cop/wiki/index.php/Улица_-_2_Сезон_10_Серия_N1_Улица_-_2_Сезон_10_Серия http://cm.aimsttp.org/cop/wiki/index.php/Улица_-_2_Сезон_10_Серия_N4_Улица_-_2_Сезон_10_Серия http://cm.aimsttp.org/cop/wiki/index.php/Улица_-_2_Сезон_10_Серия_T5_Улица_-_2_Сезон_10_Серия http://cm.aimsttp.org/cop/wiki/index.php/Улица_-_2_Сезон_10_Серия_V6_Улица_-_2_Сезон_10_Серия http://cm.aimsttp.org/cop/wiki/index.php/Улица_-_2_Сезон_10_Серия_W9_Улица_-_2_Сезон_10_Серия http://cm.aimsttp.org/cop/wiki/index.php/Улица_-_2_Сезон_10_Серия_X3_Улица_-_2_Сезон_10_Серия http://cm.aimsttp.org/cop/wiki/index.php/Улица_-_2_Сезон_10_Серия_X8_Улица_-_2_Сезон_10_Серия http://cm.aimsttp.org/cop/wiki/index.php/Улица_-_2_Сезон_10_Серия_a2_Улица_-_2_Сезон_10_Серия http://cm.aimsttp.org/cop/wiki/index.php/Улица_-_2_Сезон_10_Серия_a4_Улица_-_2_Сезон_10_Серия http://cm.aimsttp.org/cop/wiki/index.php/Улица_-_2_Сезон_10_Серия_b1_Улица_-_2_Сезон_10_Серия http://cm.aimsttp.org/cop/wiki/index.php/Улица_-_2_Сезон_10_Серия_d8_Улица_-_2_Сезон_10_Серия http://cm.aimsttp.org/cop/wiki/index.php/Улица_-_2_Сезон_10_Серия_e3_Улица_-_2_Сезон_10_Серия http://cm.aimsttp.org/cop/wiki/index.php/Улица_-_2_Сезон_10_Серия_h5_Улица_-_2_Сезон_10_Серия http://cm.aimsttp.org/cop/wiki/index.php/Улица_-_2_Сезон_10_Серия_i2_Улица_-_2_Сезон_10_Серия http://cm.aimsttp.org/cop/wiki/index.php/Улица_-_2_Сезон_10_Серия_j4_Улица_-_2_Сезон_10_Серия http://cm.aimsttp.org/cop/wiki/index.php/Улица_-_2_Сезон_10_Серия_n7_Улица_-_2_Сезон_10_Серия http://cm.aimsttp.org/cop/wiki/index.php/Улица_-_2_Сезон_10_Серия_p2_Улица_-_2_Сезон_10_Серия http://cm.aimsttp.org/cop/wiki/index.php/Улица_-_2_Сезон_10_Серия_s7_Улица_-_2_Сезон_10_Серия http://cm.aimsttp.org/cop/wiki/index.php/Улица_-_2_Сезон_10_Серия_t4_Улица_-_2_Сезон_10_Серия http://cm.aimsttp.org/cop/wiki/index.php/Улица_-_2_Сезон_10_Серия_t9_Улица_-_2_Сезон_10_Серия http://cm.aimsttp.org/cop/wiki/index.php/Улица_-_2_Сезон_10_Серия_v0_Улица_-_2_Сезон_10_Серия http://cm.aimsttp.org/cop/wiki/index.php/Улица_-_2_Сезон_10_Серия_w3_Улица_-_2_Сезон_10_Серия http://cm.aimsttp.org/cop/wiki/index.php/Улица_90_Серия_^E6_Улица_90_Серия http://cm.aimsttp.org/cop/wiki/index.php/Улица_90_Серия_^Y5_Улица_90_Серия http://cm.aimsttp.org/cop/wiki/index.php/Улица_90_Серия_^n4_Улица_90_Серия http://cm.aimsttp.org/cop/wiki/index.php/Улица_90_Серия_.c6_Улица_90_Серия http://cm.aimsttp.org/cop/wiki/index.php/Улица_90_Серия_:B5_Улица_90_Серия http://cm.aimsttp.org/cop/wiki/index.php/Улица_90_Серия_:u3_Улица_90_Серия http://cm.aimsttp.org/cop/wiki/index.php/Улица_90_Серия_;S1_Улица_90_Серия http://cm.aimsttp.org/cop/wiki/index.php/Улица_90_Серия_;Z3_Улица_90_Серия http://cm.aimsttp.org/cop/wiki/index.php/Улица_90_Серия_;j5_Улица_90_Серия http://megogoserial.ru/ cxmKLO#S-ER@
avatar
Jxkhiypjqo 2018-04-24 04:13:01
http://redlinewheels.com/UserProfile/tabid/43/UserID/1554493/Default.aspx http://pas.agapecare.net/UserProfile/tabid/57/userId/445733/Default.aspx http://pas.agapecare.net/UserProfile/tabid/57/userId/450642/Default.aspx http://hittc.org.vn/UserProfile/tabid/61/userId/5441911/Default.aspx http://saintsofelion.com/wiki/index.php?title=%D0%98%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D1%8B-%D0%98%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D1%8B_-_2_%D0%A1%D0%B5%D0%B7%D0%BE%D0%BD_20_%D0%A1%D0%B5%D1%80%D0%B8%D1%8F_%22s8_%D0%98%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D1%8B-%D0%98%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D1%8B_-_2_%D0%A1%D0%B5%D0%B7%D0%BE%D0%BD_20_%D0%A1%D0%B5%D1%80%D0%B8%D1%8F http://cordexfun.cordex.com/UserProfile/tabid/579/UserID/1893437/language/en-US/Default.aspx http://estore.reckon.com.au/UserProfile/tabid/43/UserID/407034/Default.aspx http://cordexfun.cordex.com/UserProfile/tabid/579/UserID/1895394/language/en-US/Default.aspx http://centralradiatorcentre.com.au/UserProfile/tabid/42/UserID/678954/Default.aspx http://cordexfun.cordex.com/UserProfile/tabid/609/UserID/1899252/language/en-GB/Default.aspx http://jonestrailers.com/UserProfile/tabid/141/UserID/447885/Default.aspx http://pas.agapecare.net/UserProfile/tabid/57/userId/438240/Default.aspx http://redlinewheels.com.webhost401.pointclick.net/UserProfile/tabid/43/UserID/1552233/Default.aspx http://www.historicalfirstimpressions.com/UserProfile/tabid/43/UserID/2227521/Default.aspx http://twynedocs.com/index.php?title=User:ConnorBridges http://redlinewheels.com.webhost401.pointclick.net/UserProfile/tabid/43/UserID/1551157/Default.aspx http://pas.agapecare.net/UserProfile/tabid/57/userId/446813/Default.aspx http://www.servicecenterteam.com/UserProfile/tabid/61/userId/21191373/Default.aspx http://cm.aimsttp.org/cop/wiki/index.php/User:FerdinandKilleen http://www.qhnbld.com/UserProfile/tabid/57/userId/2642319/Default.aspx http://twynedocs.com/index.php?title=User:MercedesProesche http://en.wiki.lesgrandsvoisins.fr/index.php?title=User:PrestonRoot http://www.qhnbld.com/UserProfile/tabid/57/userId/2628796/Default.aspx http://jonestrailers.com/UserProfile/tabid/141/UserID/447884/Default.aspx http://cordexfun.cordex.com/UserProfile/tabid/579/UserID/1885490/language/en-US/Default.aspx http://redlinewheels.com.webhost401.pointclick.net/UserProfile/tabid/43/UserID/1553023/Default.aspx http://estore.reckon.com.au/UserProfile/tabid/43/UserID/407596/Default.aspx http://en.wiki.lesgrandsvoisins.fr/index.php?title=User:RandySyme01 http://cordexfun.cordex.com/UserProfile/tabid/609/UserID/1890113/language/en-GB/Default.aspx http://redlinewheels.com/UserProfile/tabid/43/UserID/1553980/Default.aspx http://www.servicecenterteam.com/UserProfile/tabid/61/userId/21205471/Default.aspx http://pas.agapecare.net/UserProfile/tabid/57/userId/441087/Default.aspx http://www.qhnbld.com/UserProfile/tabid/57/userId/2631893/Default.aspx http://cordexfun.cordex.com/UserProfile/tabid/579/UserID/1897196/language/en-US/Default.aspx http://redlinewheels.com.webhost401.pointclick.net/UserProfile/tabid/43/UserID/1549855/Default.aspx http://gyfw.org/UserProfile/tabid/96/UserID/1194102/Default.aspx http://en.wiki.lesgrandsvoisins.fr/index.php?title=%D0%9C%D0%B8%D1%80_%D0%94%D0%B8%D0%BA%D0%BE%D0%B3%D0%BE_%D0%97%D0%B0%D0%BF%D0%B0%D0%B4%D0%B0_-_2_%D0%A1%D0%B5%D0%B7%D0%BE%D0%BD_1_%D0%A1%D0%B5%D1%80%D0%B8%D1%8F_o8_%D0%9C%D0%B8%D1%80_%D0%94%D0%B8%D0%BA%D0%BE%D0%B3%D0%BE_%D0%97%D0%B0%D0%BF%D0%B0%D0%B4%D0%B0_-_2_%D0%A1%D0%B5%D0%B7%D0%BE%D0%BD_1_%D0%A1%D0%B5%D1%80%D0%B8%D1%8F http://cordexfun.cordex.com/UserProfile/tabid/579/UserID/1889023/language/en-US/Default.aspx http://149.56.89.152/index.php?title=%C3%90%C5%BE%C3%90%C2%BF%C3%90%C2%B5%C3%91%E2%82%AC_%C3%90%C5%B8%C3%90%C2%BE_%C3%90%C3%A2%E2%82%AC%E2%84%A2%C3%91%E2%80%B9%C3%90%C2%B7%C3%90%C2%BE%C3%90%C2%B2%C3%91%C6%92_21_%C3%90%C2%A1%C3%90%C2%B5%C3%91%E2%82%AC%C3%90%C2%B8%C3%91_W3_%C3%90%C5%BE%C3%90%C2%BF%C3%90%C2%B5%C3%91%E2%82%AC_%C3%90%C5%B8%C3%90%C2%BE_%C3%90%C3%A2%E2%82%AC%C3%91%E2%80%B9%C3%90%C2%B7%C3%90%C2%BE%C3%90%C2%B2%C3%91%C6%92_21_%C3%90%C2%A1%C3%90%C2%B5%C3%91%E2%82%AC%C3%90%C2%B8%C3%91 http://pas.agapecare.net/UserProfile/tabid/57/userId/437732/Default.aspx http://jonestrailers.com/UserProfile/tabid/141/UserID/433039/Default.aspx http://pas.agapecare.net/UserProfile/tabid/57/userId/450170/Default.aspx http://www.qhnbld.com/UserProfile/tabid/57/userId/2632663/Default.aspx http://saintsofelion.com/wiki/index.php?title=%D0%9F%D0%BE%D0%BB%D0%B8%D1%86%D0%B5%D0%B9%D1%81%D0%BA%D0%B8%D0%B9_%D0%A1_%D0%A0%D1%83%D0%B1%D0%BB%D1%91%D0%B2%D0%BA%D0%B8_-_3_%D0%A1%D0%B5%D0%B7%D0%BE%D0%BD_5_%D0%A1%D0%B5%D1%80%D0%B8%D1%8F_i2_%D0%9F%D0%BE%D0%BB%D0%B8%D1%86%D0%B5%D0%B9%D1%81%D0%BA%D0%B8%D0%B9_%D0%A1_%D0%A0%D1%83%D0%B1%D0%BB%D1%91%D0%B2%D0%BA%D0%B8_-_3_%D0%A1%D0%B5%D0%B7%D0%BE%D0%BD_5_%D0%A1%D0%B5%D1%80%D0%B8%D1%8F http://www.servicecenterteam.com/UserProfile/tabid/61/userId/21206819/Default.aspx https://100women100days.club/index.php?title=User:HarveyCabena31 http://saintsofelion.com/wiki/index.php?title=%D0%A3%D0%BB%D0%B8%D1%86%D0%B0_90_%D0%A1%D0%B5%D1%80%D0%B8%D1%8F_z0_%D0%A3%D0%BB%D0%B8%D1%86%D0%B0_90_%D0%A1%D0%B5%D1%80%D0%B8%D1%8F http://www.qhnbld.com/UserProfile/tabid/57/userId/2632037/Default.aspx http://www.servicecenterteam.com/UserProfile/tabid/61/userId/21202561/Default.aspx http://indirimlibilet.net/UserProfile/tabid/78/UserID/793649/Default.aspx http://149.56.89.152/index.php?title=%D0%98%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D1%8B-%D0%98%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D1%8B_-_2_%D0%A1%D0%B5%D0%B7%D0%BE%D0%BD_20_%D0%A1%D0%B5%D1%80%D0%B8%D1%8F_d4_%D0%98%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D1%8B-%D0%98%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D1%8B_-_2_%D0%A1%D0%B5%D0%B7%D0%BE%D0%BD_20_%D0%A1%D0%B5%D1%80%D0%B8%D1%8F http://estore.reckon.com.au/UserProfile/tabid/43/UserID/407073/Default.aspx
cxmKLO#S-ER@
avatar
kamagra oral jelly manufacturers in india 2018-03-31 06:49:52
kamagra usage
<a href="http://kamagradxt.com/">kamagra 100mg tablets indian</a>
kamagra 100mg soft tabs chewable tablets
<a href="http://kamagradxt.com/">kamagra oral jelly wirkung frauen</a>
kamagra gold
http://kamagradxt.com/
kamagra 100mg tablets use
avatar
Ktrpihygzx 2018-03-26 12:22:27
http://proline.physics.iisc.ernet.in/wiki/index.php/User:OXRMaribel http://proline.physics.iisc.ernet.in/wiki/index.php/User:OctaviaGuerard0 http://proline.physics.iisc.ernet.in/wiki/index.php/User:OctavioZimmerman http://proline.physics.iisc.ernet.in/wiki/index.php/User:OlaEngland97 http://proline.physics.iisc.ernet.in/wiki/index.php/User:OmaLoughman4034 http://proline.physics.iisc.ernet.in/wiki/index.php/User:OmarClausen93 http://proline.physics.iisc.ernet.in/wiki/index.php/User:OnaArgueta01489 http://proline.physics.iisc.ernet.in/wiki/index.php/User:OtiliaSturdee1 http://proline.physics.iisc.ernet.in/wiki/index.php/User:OwenMli66657069 http://proline.physics.iisc.ernet.in/wiki/index.php/User:PCPTrisha431473 http://proline.physics.iisc.ernet.in/wiki/index.php/User:PNYLeanne6 http://proline.physics.iisc.ernet.in/wiki/index.php/User:PQUClaire7383 http://proline.physics.iisc.ernet.in/wiki/index.php/User:PabloQuirk20652 http://proline.physics.iisc.ernet.in/wiki/index.php/User:PamV261170 http://proline.physics.iisc.ernet.in/wiki/index.php/User:PamalaLeist http://proline.physics.iisc.ernet.in/wiki/index.php/User:PansyWatts http://proline.physics.iisc.ernet.in/wiki/index.php/User:PatCrump5268 http://proline.physics.iisc.ernet.in/wiki/index.php/User:PaulaBoston6 http://proline.physics.iisc.ernet.in/wiki/index.php/User:PenelopeJolley1 http://proline.physics.iisc.ernet.in/wiki/index.php/User:PennyCroteau6 http://proline.physics.iisc.ernet.in/wiki/index.php/User:Pete065893780653 http://proline.physics.iisc.ernet.in/wiki/index.php/User:Peter16O9148 http://proline.physics.iisc.ernet.in/wiki/index.php/User:Phillipp07N http://proline.physics.iisc.ernet.in/wiki/index.php/User:PhillisAmadio http://proline.physics.iisc.ernet.in/wiki/index.php/User:PhoebeVasser
http://www.ccgida.com/tr/component/k2/itemlist/user/251 http://proline.physics.iisc.ernet.in/wiki/index.php/User:Poppy90P859 http://proline.physics.iisc.ernet.in/wiki/index.php/User:PrestonWeldon0 http://proline.physics.iisc.ernet.in/wiki/index.php/User:PrinceS96388 http://proline.physics.iisc.ernet.in/wiki/index.php/User:QLMFlorrie http://proline.physics.iisc.ernet.in/wiki/index.php/User:QQGMargarita http://proline.physics.iisc.ernet.in/wiki/index.php/User:QuyenFalconer37 http://proline.physics.iisc.ernet.in/wiki/index.php/User:RacheleD65 http://proline.physics.iisc.ernet.in/wiki/index.php/User:RamonLightfoot http://proline.physics.iisc.ernet.in/wiki/index.php/User:RamonaFreud5985 http://proline.physics.iisc.ernet.in/wiki/index.php/User:RandalVigano05 http://proline.physics.iisc.ernet.in/wiki/index.php/User:RandalWcp020411 http://proline.physics.iisc.ernet.in/wiki/index.php/User:RandolphHarder5 http://proline.physics.iisc.ernet.in/wiki/index.php/User:RaquelW576552475 http://proline.physics.iisc.ernet.in/wiki/index.php/User:RayfordCordova3 http://proline.physics.iisc.ernet.in/wiki/index.php/User:RaymundoHoare http://proline.physics.iisc.ernet.in/wiki/index.php/User:RefugioDegraves http://proline.physics.iisc.ernet.in/wiki/index.php/User:ReinaJeffcott4 http://proline.physics.iisc.ernet.in/wiki/index.php/User:RemonaSadlier5 http://proline.physics.iisc.ernet.in/wiki/index.php/User:ReneFolingsby15 http://proline.physics.iisc.ernet.in/wiki/index.php/User:ReneSanor58579 http://proline.physics.iisc.ernet.in/wiki/index.php/User:RetaFlockhart http://proline.physics.iisc.ernet.in/wiki/index.php/User:ReubenWeiner048 http://proline.physics.iisc.ernet.in/wiki/index.php/User:Reva513290 http://proline.physics.iisc.ernet.in/wiki/index.php/User:ReynaHyw78 http://proline.physics.iisc.ernet.in/wiki/index.php/User:RhodaLeidig1303
ynmlo kpxhj opfbd
avatar
Vhaqduuago 2018-03-26 11:53:15
http://bibliotekaaustralia.com/index.php?title=User:BrittnyPowlett http://bibliotekaaustralia.com/index.php?title=User:BrockHooks http://bibliotekaaustralia.com/index.php?title=User:BrodieDistefano http://bibliotekaaustralia.com/index.php?title=User:BrodieLeddy9882 http://bibliotekaaustralia.com/index.php?title=User:BrodieTomkinson http://bibliotekaaustralia.com/index.php?title=User:BrookGoldhar http://bibliotekaaustralia.com/index.php?title=User:BrunoWhitmire63 http://bibliotekaaustralia.com/index.php?title=User:Bryce38N321 http://bibliotekaaustralia.com/index.php?title=User:BryceRoberts678 http://bibliotekaaustralia.com/index.php?title=User:BryonConte http://bibliotekaaustralia.com/index.php?title=User:BuckCorlis1686 http://bibliotekaaustralia.com/index.php?title=User:BuckU566924306 http://bibliotekaaustralia.com/index.php?title=User:BudSaldivar http://bibliotekaaustralia.com/index.php?title=User:BusterEscobedo2 http://bibliotekaaustralia.com/index.php?title=User:ByronClevenger http://bibliotekaaustralia.com/index.php?title=User:ByronStrack61 http://bibliotekaaustralia.com/index.php?title=User:CBEDarla889 http://bibliotekaaustralia.com/index.php?title=User:CUTClaribel http://bibliotekaaustralia.com/index.php?title=User:CWAChristina http://bibliotekaaustralia.com/index.php?title=User:CandaceDransfiel http://bibliotekaaustralia.com/index.php?title=User:CandelariaCounci http://bibliotekaaustralia.com/index.php?title=User:CandiceGlynn62 http://bibliotekaaustralia.com/index.php?title=User:CandidaF69 http://bibliotekaaustralia.com/index.php?title=User:CandidaVansickle http://bibliotekaaustralia.com/index.php?title=User:Candra23Z47
http://www.ccgida.com/tr/component/k2/itemlist/user/251 http://bibliotekaaustralia.com/index.php?title=User:CaraCato646 http://bibliotekaaustralia.com/index.php?title=User:CaraPellegrino7 http://bibliotekaaustralia.com/index.php?title=User:CaridadCrist http://bibliotekaaustralia.com/index.php?title=User:CaridadMortimer http://bibliotekaaustralia.com/index.php?title=User:CaridadNiland4 http://bibliotekaaustralia.com/index.php?title=User:CarinHobart2242 http://bibliotekaaustralia.com/index.php?title=User:CarinHosking73 http://bibliotekaaustralia.com/index.php?title=User:CarlOster03 http://bibliotekaaustralia.com/index.php?title=User:CarloDhy419054 http://bibliotekaaustralia.com/index.php?title=User:CarlosHewlett98 http://bibliotekaaustralia.com/index.php?title=User:CarltonBoyd3 http://bibliotekaaustralia.com/index.php?title=User:CarmelaCarmichae http://bibliotekaaustralia.com/index.php?title=User:CarmeloCoote0 http://bibliotekaaustralia.com/index.php?title=User:CarmeloMillen http://bibliotekaaustralia.com/index.php?title=User:CarmeloStaley3 http://bibliotekaaustralia.com/index.php?title=User:CarmineAnaya52 http://bibliotekaaustralia.com/index.php?title=User:CarmineMeehan2 http://bibliotekaaustralia.com/index.php?title=User:CarmonThrash2 http://bibliotekaaustralia.com/index.php?title=User:CarmonW428019613 http://bibliotekaaustralia.com/index.php?title=User:CarolMerryman50 http://bibliotekaaustralia.com/index.php?title=User:CaroleSolano329 http://bibliotekaaustralia.com/index.php?title=User:CarolineDivine http://bibliotekaaustralia.com/index.php?title=User:CarolineLapine http://bibliotekaaustralia.com/index.php?title=User:Carolyn05D http://bibliotekaaustralia.com/index.php?title=User:CarolynHoover2
wwbvs weqpa bidve
avatar
FnaikePar 2018-03-22 04:46:34
Организация Nike изготовляет профессиональные вещи для спортивных занятий. Вы имеете возможность найти спортивные костюмы, кроссовки, штаны и другую одежду у этого производителя.

Организация считается известной и каждый год показывает новинки в спорте. У нас на официальном сайте Nike вы сможете найти комфортные кроссовки для футбола или прогулок по городу.

Если вы стремитесь приобрести кроссовки на Новый Год – это будет отличная идея. Ведь кроссовки Nike популярны и такому подарку будет доволен каждый!

Сегодня в стране у большинства возможно приобрести такие товары, как: Nike Air Max, Nike Power и другие. Тем не менее, мыслей о том, что это не репак нет. Ведь компания считается популярной и по этой причине присутствует вероятность заказать подделку.

Если вы желаете приобрести реальные кроссовки Nike, мы предлагаем кликнуть на <a href=https://nike-russia.com/zhenshiny/>женские кроссовки nike air max 90</a> , где находится большое количество оригинальных кроссовок Nike. У мужчин пользуется спросом особенно серый и белый цвет.

Если вы хотите приобрести бутсы для футбольных матчей желтого цвета – организовать это через веб-сайт также реально!
У женской половины населения женские кроссы nike также пользуются особым спросом. Вы имеете шанс купить вещи для спорта или для туризма в интересующей вас расцветке.

В этом году множество женщин приобретают кроссовки желтого и розового цвета.
На сайте представлена только оригинальная продукция. Вы имеете шанс приобрести крутые кроссы по доступным ценам.

Компания не первый год существует в РФ и регулярно проводит разные акции. Приобретение кроссовок через официальный сайт Nike <a href=https://nike-russia.com/>nike-russia.com</a> – это правильное решение!

Если вы стремитесь сделать покупку виртуально, у организации это тоже реально. Рекомендуется связаться с администраторами, которые проинформируют вас о наличии необходимой модели и предоставят консультацию по поводу доставки. У интернет-магазина Nike есть внутренняя служба доставки, которая произведет поставку по всей Москве очень быстро!
avatar
ejecpaloj 2018-03-15 17:38:09
http://levitra-20mg-priceof.online/ - levitra-20mg-priceof.online.ankor <a href="http://pricespharmacy-canadian.online/">pricespharmacy-canadian.online.ankor</a> http://buy-amoxicillin-amoxil.online/
avatar
ujcikogixocol 2018-03-15 17:16:37
http://levitra-20mg-priceof.online/ - levitra-20mg-priceof.online.ankor <a href="http://pricespharmacy-canadian.online/">pricespharmacy-canadian.online.ankor</a> http://buy-amoxicillin-amoxil.online/
avatar
aciybuduwa 2018-03-15 17:15:24
http://levitra-20mg-priceof.online/ - levitra-20mg-priceof.online.ankor <a href="http://pricespharmacy-canadian.online/">pricespharmacy-canadian.online.ankor</a> http://buy-amoxicillin-amoxil.online/
avatar
anikefe 2018-03-15 17:04:14
http://levitra-20mg-priceof.online/ - levitra-20mg-priceof.online.ankor <a href="http://pricespharmacy-canadian.online/">pricespharmacy-canadian.online.ankor</a> http://buy-amoxicillin-amoxil.online/
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 next общо: 234 | показване: 1 - 10
Captcha

Оценка на новината

5