Начало | Видео | ВИДЕО: Яйца полетяха по председателя на ДКЕВР

ВИДЕО: Яйца полетяха по председателя на ДКЕВР

Видео 0 Прочетено: 345
Размер на шрифта: Decrease font Enlarge font

По време на общественото обсъждане на ДКЕВР за промяна цените на електричеството от 1-ви октомври, бяха хвърлени яйца по председателя на комисията Светла Тодорова, както и по представители на МИЕ от представители на "Движение за граждански контрол". Наложи се намеса на полицията.

Яйцата бяха хвърлени от станалия известен с участието си във февруарските протести през 2013 г. – Дончо Дудев.

„Вие сте организирана престъпна група. Всички от ДКЕВР, всички от министерството сте една организиране престъпна група и няма за пореден път ние да ви носим скапаното увеличение от 10%. Докога този народ ще бъде дран? Не ви е срам! Вие сте едни мафиоти”, крещеше разгневено Дудев, докато хвърляше яйцата. Той се закани и че ако днес мята яйца, то „утре ще бъдат камъни”. Думите му бяха посрещнати с оскъдни аплодисменти в залата.

След като замериха председателката на регулатора Тодорова и членовете на нейната комисия, Янко Петров и Дончо Дудев побързаха да напуснат залата.

След избухването на страстите стана ясно, че окончателното решение за увеличението на цената на електроенергията ще бъде взето на 30-и септември на закрито заседание. По думите на Светла Тодорова комисията е имала вариант да изчака с промяната в цената, за да се извърши пълен анализ на дружествата, но е решила да действа бързо.

Протестът на граждани продължава и след 12.00 ч. под охраната на полиция. Протести са планирани от различни политически сили и обществени организации за 29 и 30 септември, както и 1-ви октомври.

Няма етикети за тази новина
общо: | показване:
Captcha

Оценка на новината

5